*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ABD’li Araştırmacılar, Konuşma Engelliler İçin Yapay Zeka Sistemi Geliştirdi  (Okunma sayısı 336 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6654
ABD’li Araştırmacılar, Konuşma Engelliler İçin Yapay Zeka Sistemi Geliştirdi



ABD’li araştırmacılar, fiziksel olarak konuşma engeli bulunan insanlara yardımcı olabilecek yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Sistem, cerrahi işlem gerektirmediği için diğer sistemlerden farklı olarak kişilerin beyin aktivitelerini sürekli bir metin akışına dönüştürebiliyor. Teksas Austin Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından geliştirilen sistem, karmaşık fikirler için uzun süreli olarak sürekli dil çözümlemesi yapmayı hedefliyor.

Pazartesi günü Nature Neuroscience dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, semantik çözümleyici olarak adlandırılan sistem, bir hikaye dinleyen ya da bir hikaye anlattığını sessiz şekilde hayal eden bir kişinin beyin aktivitelerini, sürekli bir metin akışına dönüştürebiliyor.

Geliştirilen diğer dil çözümleme sistemlerinden farklı olarak bu sistem, kişilerin cerrahi implant edinmesini gerektirmediği için cerrahi işlem içermiyor. Çalışmaya göre yeni geliştirilen çözümleyicide konuşma, kelime kelimesine yeniden oluşturulmuyor, bunun yerine kullanıcının duyduğu şeyin “ana fikri” elde ediliyor.

Sistem, Teksas Austin Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Üniversitede sinir bilim ve bilgisayar bilimi yardımcı doçenti olan Alex Huth, “Cerrahi işlem içermeyen bir uygulama olan bu sistem, daha öncekilerle karşılaştırıldığında gerçekten büyük bir ilerleme anlamına geliyor. Daha önce tipik olarak tek kelimeler ya da kısa cümleler elde edilebiliyordu” dedi.

Huth, “Modelin, karmaşık fikirler için uzun süreli olarak sürekli dil çözümlemesi yapmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye ekledi.

sondakika.com


 KATEGORİLER SağlıkTeknoloji
 ETİKETLER ABDEngelliFelçliYapay Zeka kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri