*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: buradaengellendim.com Web Sayfası Fark Yarattı  (Okunma sayısı 1637 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
buradaengellendim.com Web Sayfası Fark Yarattı
« : Mart 11, 2014, 09:19:32 ÖÖ »
buradaengellendim.com Web Sayfası Fark Yarattı



Sabancı Vakfı'nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini anlattığı ‘Fark Yaratanlar’ programının beşinci sezonunda, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin hayata geçirdiği, engellilerin günlük hayatını zorlaştıran şehirdeki mimari sorunların tespitini amaçlayan ‘buradaengellendim.com’ adlı internet sitesi seçildi.
 
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, beşinci sezonuna da devam eden Fark Yaratanlar programı, yapılan çalışmaların kısa videolarının internet ortamında paylaşılmasını, izleyenlere ilham vermesini, böylece toplumsal gelişmeye aktif katılımı amaçlıyor.
 
Sabancı Vakfı'nın bu haftaki Fark Yaratan'ı ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin hayata geçirdiği ‘buradaengellendim.com’ adlı internet sitesi oldu. Projede vatandaşlar sokaklarda, kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel kurum binalarında karşılaştıkları mimari engelleri fotoğraflayarak internet sitesine yüklüyor. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yetkilileri tespit edilen engelleri ilgili belediyelere ve kuruluşlara bildirerek sorunun giderilmesini talep ediyor. Engellilerin yanı sıra, pusetli ebeveynlere ve yaşlılara şehir yaşamında hareket özgürlüğünün sağlanmasını amaçlayan sitede, mimari bir engel tespit eden herkes fotoğraf yükleyebiliyor.
 
Türkiye genelinde dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama katılımını engelleyen tüm mimari sorunlarla mücadele etmeyi amaçlayan ‘buradaengellendim.com’ projesi, bugüne kadar fotoğraflanan 833 engelden 100'ünün belediyeler tarafından düzeltilmesini sağladı.
 
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, bu proje ile 2015 yılına ertelenen 5378 sayılı Engelliler Yasası'na ve evrensel standartlara uygun projelere ruhsat vermeleri konusunda belediyelere çağrı yapıyor.
 
01.03.2014 - Radikal


Anahtar Kelimeler : Yaşlı teyze ne kadar sinirlense de yine her sabah dua edermiş