*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TÜBİTAK'tan Yeni Çalışma! Güneş Panelleri Değişiyor!  (Okunma sayısı 1825 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TÜBİTAK'tan Yeni Çalışma! Güneş Panelleri Değişiyor!



TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü tarafından uzun zamanda beri üzerinde çalışılan proje sonuç verdi.

Güneş panellerinde yeni bir sisteme geçmek ve çok daha iyi bir verim alınması planlanan güneş sistemlerinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü sonunda başarıya ulaştı.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan yeni projede, güneş panelinde fotovoltaikma kullanıldı.  6 aylık bir çalışma sonucunda elde edilen bu yenilik ile birlikte gelen güneş ışığının çok daha fazlası elektrik enerjisine üretilecek. Işığın yüzde 16,5'lik bölümünü elektrik enerjisine çevirmeyi başaran güneş panelleri, çok farklı alanlarda kullanılarak, elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan uzman Doç. Dr. Alp Osman Kodolbaş, güneş enerjisinde en ekonomik ve verimli yönetimin fotovoltaik olduğunu ve bu sistemin artık Türkiye'de kullanılabileceğini söyledi

Türkiye'de Yeni!

Fotovoltaik olarak adlandırılan teknoloji, Türkiye'ye yeni gelirken ilk olarak güneş panellerinde kullanıldı. Daha mikro olarak hesap makinesi gibi cihazlarda kullanılan fotovoltaik, küçük cihazlarda pil ihtiyacına gerek kalmadan enerji sağlayabiliyor. 

Maliyet Karşılanacak

Fotovoltaik pahalı olmasına karşın sağladığı ekonomik dönüş ile birlikte maliyetini çıkaracağı ifade edilirken, yapılan çalışmalarda harcanan tüm paranın 3-4 yıl içerisinde çıkarılabileceği açıklandı.

Hedef Yerli!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda güneş panellerinin tamamen yerli kaynaklar ile üretilmesinin amaçlandığı ve bu konuda kapsamlı çalışmaların başlatılacağı ifade edildi.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.

Etiketler: erciyesengelliler  engelliler38 Bizde VARİZ.NET Farkiyla  melleseferi öMeR ENGELSİZ BİR HAYAT BUHARE: Baca BUNAR: Pınar BURTAZAN: Fitneci, karıştırıcı BÜZGÜLÜ: İri taneli, ala-siyah üzüm CIBARMAK: Kabarmak