*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Samsung Yeni Bir Pil Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor  (Okunma sayısı 1374 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Samsung Yeni Bir Pil Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor
« : Şubat 04, 2016, 02:17:33 ÖS »
Samsung Yeni Bir Pil Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor



Batarya kapasiteleri konusuna baktığımız da oldukça yoğun mesai saatleri harcayan yetenekli firma olan Samsung, Oldukça önemli adımları atmak üzere.

Samsung Electronics, Geçtiğimiz günler içerisinde yapmış olduğu açıklama içerisinde oldukça yeni ve daha iyi batarya teknolojilerine sahip olan fikirlerini duyurdu.

Gelişim sürecine alınan yeni teknoloji sayesinde oluşturulan bataryalarında üzerinde silikon yüzeyleri, silikon-katot materyalleri ile kapatabilecek. Oluşturulan bu materyaller de grafen oldukça fazla bulunacak bu nedenle de Samsung firmasının lithum bataryalarının yer alacağı kapasiteyi yaklaşık olarak iki katına kadar arttırabilecek.

Gelişim sürecinde olan akıllı cihazlar batarya konusuna gelince oldukça hızlı bir sürece girilmiyor. Ortaya çıkan cihazlar neredeyse pek çok özellik ile karşımıza çıkıyor fakat batarya kapasitesi bu özelliklere paralel olarak bir türlü istenilen açıya çıkmıyor. Samsung tarafından alınan kararlar sonucunda en fazla çalışma gerçekleştiren firmalardan bir tanesi olduğu dile getiriliyor.



Batarya ömrü için oldukça yeni bir materyal çözümü olarak aşrımıza çıkacak olan bu işlem sayesinde Samsung, lityum iyon pillere nazaran yaklaşık olarak bir buçuk ve iki kar arasında çok daha fazla verim sağlayacak. Gelişim sürecinde olan piller bu oranlara nazaran çok daha fazla enerji depolama kapasitesine sahip olabilecek. Henüz gelişim sürecinde olan bu teknolojiye baktığımız da birkaç yıl sonra karşımıza çıkacağını tahmin ediyoruz. .


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.