*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dalgın Sürücüleri Ortadan Kaldıracak Direksiyon Sistemi  (Okunma sayısı 1308 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Dalgın Sürücüleri Ortadan Kaldıracak Direksiyon Sistemi
« : Şubat 04, 2016, 01:55:12 ÖS »
Dalgın Sürücüleri Ortadan Kaldıracak Direksiyon Sistemi



Neredese gün ieçrisinde birden fazla kaza haberinin arkasında yatan etkenlerden bir tanesi direksiyon kontrolünü kaybetmek oluyor. Bu durumu engellemek için oldukça etkili çalışmalar yapıldı.

Otomobil kullanmaların neredeyse oldukça zor geçtiğinin farkına vardığımız bir eylem. Direksiyon başında yapılan en büyük hataya baktığımız da oldukça büyük bir sonuçları beraberinde getirmesiyle etkili kazalar ortaya çıkıyor. Gelişim sürecine giren akıllı direksiyonlar sayesinde oldukça dağın bir şekilde otomobil kullanan sürücüleri otomobillerin tarafından uyarı altına giriyor.

Neredeyse söz konusu olan teknolojiye baktığımız da direksi



yon başında hemen uyuya kalan ya da kalp krizi geçiren ve ya anlık kontroller kaybolduğunda kişilerin kaza yapmalarına önlemeyi amaçlıyor. Üzerinde yer vermiş olduğu bir dokunmatik ekran sayesinde bu direksiyon, Yüzeyinde oluşan hareketleri hızlı bir şekilde algılayabiliyor. Beraberinde sürücünün el hareketlerinden yararlanarak gerekenden çok daha az olmaya başladığında ise ya da direksiyona yapılan baskı azalma gösterdiğinde uyarı sistemi devreye girmiş oluyor. Ek olarak akıllı direksiyonunu üzerinde ki 10 nokta kullanıcının istemiş olduğu gibi programlanırken istenilen komutların yerine getirilmesini amaçlıyor. Örnek vermek gerekirse direksiyonunu bir noktasına dokunarak radyo kanallarında hızlı bir şekilde gezinebiliyor.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.