*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Apple, Haftlarca Enerji Sağlayacak Patent Üzerinde Çalışıyor  (Okunma sayısı 1399 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Apple, Haftlarca Enerji Sağlayacak Patent Üzerinde Çalışıyor



Apple firmasının yeni patenti olan MacBook gibi cihazlarını haftalarca çalıştırabilecek türdeki bir güce sahip olan yakıt sistemini kapsıyor.

Teknolojinin oldukça hızlı bir şekilde ilerlemesi sonucun da yerine getirebildiğini için bi cihazların da gelişimliye doğru orantılı olarak ihtiyaç duymuş odlukları güç miktarı da yükselişe geçiyor. Bu gücü karşılayan bataryaların da, Normal cihazlara nazaran yanımızda çok fazla bir şekilde bulundurduğumuz mobil cihazlardaki önemi daha da fazla. Bu cihazlara örnek olarak laptop ve tablet gibi ürünleri gösterebiliriz.

Apple firmasını bu mobil stantlarının şarj sorunlarını neredeyse tamamen ortadan kaldırmak adına bir sistem patenti almış durumda. Geliştirilen bu patent, Sistemine katılan bir sıvı üzerinden elektrik üretme üzerine. Bu sıvı bir çok madden ve suyun karışımından oluşyuro.Bu karışımlar; sodyumborohidrat ve su, sodyum silikat ve su, lityum hidrat ve su, magnezyum hidrat ve su, lityum borohidrat ve su, lityum alüminyum hidrat ve su, alüminyum hidrat. Apple birçok yeniliğin patenntiğin alıyor fakat bu patentlerin de şimdilik oldukça çok azının kullandığını da görmüş olduk.



Bu eklenen yakıtlar, Bir süre elektrik üretimin de görev aldıktan sonra yenisinin eklenmesiyle cihazın kapanmadan sürekli çalışmasına yardımcı oluyor. Yani cihazın iyi bir soğutma sistemi bulunuyorsa haftalarca çalışması gayet sorunsuz bir şekilde olduğu görülüyor.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.