*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yosundan Elektrik Üretimi Yapılacak  (Okunma sayısı 1351 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yosundan Elektrik Üretimi Yapılacak
« : Ocak 13, 2016, 11:54:29 ÖÖ »
Yosundan Elektrik Üretimi Yapılacak



Malzeme mühendisleri yapmış oldukları çalışmalar sonucun da lityum iyon pillerin vermiş olduğu performansları arttıracak oldukça ilginç bir enerji kaynağı buldular. Kaynak ise gölde yer alan yosunlar.

Tek bir hücreye sahip olan yosunlar, Doğa üzerinde oldukça büyük bir boyutlara ulaşabiliyor. Şimdi ise Singapur sınırlarından yer alan Agency for Science, Technology and Reseach’ten bir takım, Tek hücreye sahip olan yosun formlarını taklit eden yeni bir pil geliştirildi. İlk testler üzerinde bu pillerin normal pillere önemli bir gelişim sunduğunu açıklıyor.

Buluşu gerçekleştirilen takımın başında yer alan Xi Li, “Doğa üzerinde yer alan diyatom gibi birden fazla mikroorganizmanın biyominarelleri karışık, Hiyerarşik, Üç boyutlu yapılar şekilde birleştiğini” söylüyor. Yosunların nasıl oluştuğunu inceleme altına alan Li ve takımı, Bu yöntem sayesinde pilin anodu gibi görev yapan küçük karbon küreler geliştirdiklerini. Bu yosun piller, Normal lityum iyon hücrelerine nazaran çok daha da yüksek bir şekilde geriye çevirebilmek kapasitesi, İyi bir döngü kararlılığı ve yüksek bir biçimde dereceli performans gösterebildi.

Li, Karbon kürelerin sadece laboratuvar ölçeklerinde üretebildiğini, Fakat fabrikasyon için de gerekli optimizasyonların yaptıklarını açıklıyor.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.