*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İnsanların düşüncesini okunabilecek!  (Okunma sayısı 1470 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İnsanların düşüncesini okunabilecek!
« : Ocak 10, 2016, 12:34:16 ÖS »
İnsanların düşüncesini okunabilecek!



Japonya Kyuşu Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirilen teknoloji ile artık insanların konuşmadan neler düşündüklerini anlayabilen teknoloji geliştirildiği duyuruldu.

Japon profesör Toşimasa Yamazaki, insanların neler düşündüklerini anlayabilen bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu. Bu gerçekten insanlık adına büyük bir buluş olduğunu söyleyebiliriz. Bu teknoloji ile artık arkadaşlarınız, sevgilileriniz, eşlerinizin sizin hakkınızda ne düşündüğünü öğrenebileceksiniz. Teknolojinin üretilme amacının bu olmadığını söyleyebiliriz yani Japon profesör neden sizin sevgilinizin düşüncesini öğrenmeniz için böyle bir teknoloji geliştirsin ki ?



Teknolojinin çalışma mekanizması şu şekilde ilerler Profesör Yamazaki’nin açıkladığına göre insanlar konuşmadan önce beyin dalgaları sayesinde ne söyleyeceklerini önce düşünüyorlar ve ondan sonra konuşuyorlar tabi bu boş boğaz insanlar için geçerli değil. Yamazaki, beynin konuşmadan sorumlu ön lobundaki elektrik aktivitelerini ölçtüğünü ve kelimelerin konuşmadan önceki  ve sonraki aktivitelerini karşılaştırarak böyle bir sonuç elde edilebildiğini söyledi.

Prof. Yamazaki, bu teknolojinin daha da geliştirilebileceğini söylüyor. ‘Bundan bir adım sonrasının daha karmaşık kelimelerden oluşan cümlelerin anlaşılması’ olduğunu belirten Yamazaki, zihinsel iletişimin bu teknolojiyle boyut atlayabileceğini söylüyor.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.