*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Komisyonu’nun Toplu Sözleşme Talepleri Netleşti  (Okunma sayısı 878 defa)

Çevrimiçi kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Engelliler Komisyonu’nun Toplu Sözleşme Talepleri Netleşti
« : Ağustos 11, 2015, 02:59:48 ÖÖ »
Engelliler Komisyonu’nun Toplu Sözleşme Talepleri Netleşti



Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Engelliler Komisyonu'nun Toplu Sözleşme masasına götüreceği talepler netleşti. İşte o talepler:

1- Engelli kamu görevlilerinin derece artışı 2 yılda bir gerçekleştirilir. Buna ilave olarak her 5 yılda bir ilave bir derece verilir.

 2- Engeli nedeniyle malulen emeklilik hakkından yararlanan kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı tutarı ile emekli ikramiyesi, 25 yıl esas alınarak hesaplanır ve ödenir. 25 yıldan daha fazla hizmeti olanlar için fiilen çalıştıkları süre dikkate alınır. Engelli kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı, en son almakta olduğu maaşın % 85’inden az olamaz.

 3- Engelli kamu görevlilerinin gelir vergisi kesintisi oranları % 50 düşük uygulanır.

 4- Engelli kamu görevlileri, emekliliklerinde derece ve kademelerine bakılmaksızın yeşil pasaport hakkından yararlandırılır.

 5- Engelli kamu görevlilerinin atanmasına ve yer değiştirmesine ilişkin iş ve işlemler ile mevzuat düzenlemelerinde oluşturulan komisyonlarda engelli kamu görevlilerinin temsil edilmesi sağlanır.

 6- Engelli kamu görevlilerine, ulaşımlarını sağladıkları motorlu taşıt almaları KDV’den muaf tutulur.

 7- Engellilerin bir kereye mahsus olmak üzere istekte bulundukları yere yer değiştirme suretiyle atanmalarında herhangi bir kayıt ve sınır uygulanmaz.

 8- Engelli kamu görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanlığınca koordine edilenler kapsamında Hac farizası ve Umre için %3 kontenjanı uygulanır. Engelliler ve refakatçilerine, hac ve umre için ödenecek harç, vergi ve benzeri tutarlar dâhil ücret toplamından %50 indirim uygulanır.

 9- Ortaöğrenim (lise) ve yükseköğrenim mezunu olup hizmetli kadrosunda bulunan engelli kamu görevlileri, görevde yükselme sınavından muaf tutularak istekleri halinde VHKİ veya memur kadrolarına atanır.

03.08.2015 - engellilersitesi.com
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri