*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gaziantep'te Engelli Araçlarını Şarj Edecek Kabloları Kestiler  (Okunma sayısı 717 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Gaziantep'te Engelli Araçlarını Şarj Edecek Kabloları Kestiler



Gaziantep'te bedensel engellilerin araçları için kurulan şarj cihazların kablolarının kesildiği bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yazılı açıklamasında, kentte yaşayan bedensel engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda akülü araç kullanan bedensel engelliler için kullanımı için 7 bölgede şarj istasyonları kurulduğunu hatırlatan Çelebi, son dönemlerde istasyonların çalışmadığı yönünde ihbar aldıklarını vurguladı.

Yapılan inceleme neticesinde istasyona elektrik götüren kabloların kesildiğinin veya zarar verildiğinin tespit edildiğini aktaran Çelebi, "Engellilerin hayatını kolaylaştırma yerine onların hayatına engel olmanın doğru bir davranış değildir. İstasyonlara zarar verenlerin engelli vatandaşlarımızın özgürlüklerini engellediklerini bilmeleri gerekir. O yüzden herkesin biraz daha sorumlu davranması gerekir" ifadelerini kullandı.

İstasyonların ekipler tarafından onarıldığını ve yeniden kullanılabilir hale getirildiğini bildiren Çelebi, zanlıların yakalanması için vatandaşlardan yardım beklediklerini kaydetti.

23.07.2015 - AA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri