*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yatağa Bağımlı Halde Ölmek İstemiyorum  (Okunma sayısı 772 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Yatağa Bağımlı Halde Ölmek İstemiyorum
« : Temmuz 27, 2015, 02:55:03 ÖS »
Yatağa Bağımlı Halde Ölmek İstemiyorum



Altındağ Belediyesi’ne ait Yaşlılar Yurdu’nda kalan ve çocukluktan omurilik rahatsızlığı bulunan 45 yaşındaki Hanife Aksu, belinde oluşan yumrular nedeniyle son 5 yıldan bu yana yatağa bağımlı halde yaşam mücadelesi veriyor.

Malatya’da dünyaya gelen Hanife Aksu, henüz 1,5 yaşındayken annesinin kucağından kayıp, yaşadıkları binanın 2’nci katından düştü. Doktora götürülmeyen Hanife, ilkokula annesinin kucağında taşındı. 10 yaşında babasını, 12 yaşında ise annesini kaybeden Hanife, bedensel engeline rağmen 14 yaşında çalışmaya başlayıp, kardeşlerine baktı.

ÖLÜM RİSKİ TAŞIYOR

Omurilik çatısı çökmesi rahatsızlığı yaşayan 45 yaşındaki Hanife Aksu, ameliyat olamaması halinde ölüm riski taşıdığını söyledi. Aksu, “Omurilik çatısı her geçen gün eğiliyor. Bu eğilme iç organlarıma baskı yapıyor. Bu nedenle nefes almakta zorlanıyorum ve yemek yiyemiyorum. Boyum sürekli kısalıyor. Doktorlar ‘ameliyat olmazsan felç olabilirsin ya da ölebilirsin’ diye uyardı. Ameliyat olmak istiyorum, ama devlet hastaneleri bu riskli ameliyata yaklaşmıyor. Özel hastaneler gücümün yetmeyeceği paralar istiyor. Bu ameliyatın bedeli 70 bin TL’ye çıkıyor. Ben hangi para ile bu masrafı karşılayabilirim. Yetim maaşı dışında bir gelirim yok. Felçli ve yatağa bağımlı halde ölmek  istemiyorum. Tüm hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var” dedi.

21.07.2015 - DHA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri