*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 3 Yıldır Diyalize Giren Genç Organ Bağışı Sayesinde Sağlığına Kavuştu  (Okunma sayısı 2152 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
3 Yıldır Diyalize Giren Genç Organ Bağışı Sayesinde Sağlığına Kavuştu



Çocukluğundan beri böbrek rahatsızlığı çeken ve 3 yıldır diyalize giren 18 yaşındaki Mahzun Kozdibi, 16 yaşında hayatını kaybeden bir çocuğun organlarının ailesince bağışlanması sayesinde sağlığına kavuştu.

Böbrek hastası Mahzun Kozdibi, üç yıl önce böbreklerinin işlevini kaybetmesi sonucu diyalize girmeye başladı. ‘İstediğim gibi su bile içemiyordum’ diyen Kozdibi, “Haftada 3 gün, 4’er saat diyalize giriyordum. Yaşıtlarımla dilediğim gibi zaman geçiremiyor, hayatımı istediğim gibi planlayamıyor. Yaşıtlarımın dışarıda gölünce gezip tozduğu bir dönemdeyim ve benim zamanım diyaliz merkezinde geçiyordu.” sözleriyle yaşadığı sıkıntılı süreci dile getirdi.

Organ bağışı nedeniyle tekrar yaşama tutunan Kozdibi, nakil haberiyle birlikte sevinçten havalara uçtuğunu söyledi. Yaklaşık 5,5 saat süren ameliyatın ardından eski sağlığına kavuşan Kozdibi, artık diyalize girmeyeceğinin mutluluğunu yaşıyor.

‘DOKTORUMUZ ‘BÖBREK ÇALIŞIYOR’ DEYİNCE, O AN Kİ DUYGULAR ANLATILMAZ’

Baba Mustafa Kozdibi (41) ise diyalize giren Mahzun’dan daha çok kendilerinin kötü olduğunu, 3 yıl sonra gelen haber sayesinde çok mutlu olduklarını açıkladı. Kozdibi, “Doktorumuz ‘tamam böbrek çalışıyor’ deyince, sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. O an ki duygularım anlatılmaz. Yaşamayan anlayamaz. Ellerimi açıp, şükürler ettim ve organ bağışında bulunan aileye dua ettim. Onların sayesinde bizim oğlumuz yeniden hayat döndü. Bizzat gidip, yüz yüze teşekkür etmek istiyorum o aileye. Teşekkür etmek ve acılarını paylaşmak istiyorum. Allah onlardan, bu hastaneyi yaptıranlardan ve bu hizmeti verenlerden razı olsun.” sözleriyle yaşadığı mutluluğu ifade etti.

CİHAN


Anahtar Kelimeler : Böbrek Nakli Sonrası Yaşam Böbrek Nakli Sonrası Gebelik