*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Fethiye Huzurevi Ek Binasında Aktif Yaşam Merkezi Törenle Açıldı  (Okunma sayısı 516 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Fethiye Huzurevi Ek Binasında Aktif Yaşam Merkezi Törenle Açıldı



Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yalnız ve ailelerinin yanında yaşayan 60 ve üzeri yaş vatandaşların yararlanabilecekleri gündüzlü aktif yaşam merkezi projesi Muğla Fethiye’de hizmete girdi. Ücretsiz Aktif Yaşam Merkezinde kitap okuyup, satranç, bocce ve benzeri oyunlar oynayacak yaşlı vatandaşlar, spor araçlarında da spor yapıp akşam saatlerinde de evlerine dönecek.

Yaşlılar Haftasında, Fethiye Huzurevi ek binasında hizmete giren Aktif Yaşam Merkezi’nin açılış törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer ŞAHİNER, Muğla Milletvekili Yelda Erol GÖKCAN, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay TÜRKOĞLU, Fethiye Huzurevi Müdürü Adem GÜNGÖR, bazı daire amirleri, huzurevi sakinleri ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA; “Yaşlılarımızın aktif yaşam merkezlerinde gündüzlü bakım hizmetlerinden yararlanmasını, buralarda sosyal etkinliklere katılmasını, yaşamlarındaki sorunların çözülmesini ve tüm bunların birlikte değerlendirilmesini bakanlık olarak önemsediklerini” belirtti.

Ayrıca  “engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren resmi ve özel tüm kuruluşlarda gündüzlü hizmetlerin verilmesi ve bu hizmet modelimizin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerine” değinen ÖZKAYA; bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasının sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin ilgili birimleri ve yerel yönetimlerin katkısı ile gerçekleşebileceğine dikkat çekti.

26.03.2019 - eyh.ailevecalisma.gov.tr


Etiketler : Kendine inan kendine İnanmazssan eğer başaramazsın. Hedefin varsa çabalamalısın, hiç birşey yapmadan oturup, olmasını beklersen olmaz .Senin sayenle, azminle, hırsınla, inadınla ve