*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Amerika'da Engelli Öğrenciye Öğretmen Dayağı  (Okunma sayısı 1410 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Amerika'da Engelli Öğrenciye Öğretmen Dayağı
« : Ocak 07, 2016, 01:25:48 ÖS »
Amerika'da Engelli Öğrenciye Öğretmen Dayağı



Özel eğitime muhtaç öğrencilerin bulunduğu okuldaki dayak skandalı, çekilen video ile ortaya çıktı.

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinin Contra Costa şehrinin Antioch (Antakya) ilçesinde meydana gelen olayda 26 yaşındaki Kamaljot Kaur adlı kadın öğretmen 9 yaşındaki engelli çocuğu dövdüğü videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından tutuklandı.

Özel bakıma muhtaç, duygusal bozukluk yaşayan ve otistik çocukların eğitim gördüğü Tobinworld II adlı okulda salı günü yaşanan dayak olayında, 26 yaşındaki kadın öğretmen, ismi açıklanmayan 9 yaşındaki erkek çocuğu feci şekilde dövdü. Cep telefonu ile çekilen görüntülerin ilkinde çocuğu yere yatırıp döven öğretmen daha sonraki görüntüde iki erkek öğretmenin kollarından ve bacaklarından tuttuğu çocuğun suratına vururken kaydedildi.

Olay yerinde bulunan bir kişinin kayıt altına aldığı görüntüleri önce 'Snapchat'te daha sonra Facebook'ta paylaşmasından sonra, salı günü öğleden sonra yaşanan dayak olayını polise ihbar etti. Dayak görüntüleri üzerine harekete geçen polis, öğretmeni çocuğa şiddet uygulamak suçundan çarşamba günü evinde tutukladı. Tobinworld özel eğitim okulu müdürü Judi Weber; dayak hadisesinin kendisini dehşete düşürdüğünü ifade etti. Weber; "Öğretmen belki çocuğu kontrol altına almayı denedi ama bu şekilde olmaz. Bu mesleği 30 yıldır yapıyorum, ben de bir otistik çocuk annesiyim. Çalışanlarımıza yeterince kaynak ve eğitim veriyoruz. Bu dayak olayı artık soruşturma konusu olduğu için daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

Otizm, duygusal bozukluk ve gelişim bozukluğu yaşayan; yaşları 5 ile 22 arasında değişen öğrencilerin bulunduğu okul yetkililerinin salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, yaşanan dayak hadisesini çok ciddi şekilde değerlendireceklerini, bu tarz bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli bütün önlemleri alacaklarını açıkladı.

07.01.2016 - haberler.com


Etiketler: Bu konuda büyük nenemin bir sözü vardı Çarşının öte başında bir yalan söyledim, beri başına geldim bende inandım aynen böyle Ulusal liste derken, neyi kastettiniz Hastanelerde hazırlanan dosyalardaki kişi bilgilerinin