*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Genç Kız Ağzıyla Resim Yapıyor  (Okunma sayısı 1268 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Genç Kız Ağzıyla Resim Yapıyor
« : Aralık 26, 2015, 11:55:25 ÖÖ »
Engelli Genç Kız Ağzıyla Resim Yapıyor



Sri Lanka'da yaşayan 20 yaşındaki genç kız, güçsüz omurgası yüzünden ne ayakta durabiliyor ne de yürüyebiliyor. Ama ağzıyla fırça tutarak resimler yapıyor.

Sri Lanka'da yaşayan 20 yaşındaki Thuvan Sameera'nın boynu U şeklinde ve güçsüz omurgası yüzünden ne ayakta durabiliyor ne de yürüyebiliyor. Ama onun bu engeli ressam olma hayalini engelleyemedi.

KENDİ BAŞINA YEMEK YİYEMİYOR

Sameera emekleyebiliyor ama yemek yiyebilmek ve tuvalete gidebilmek için yardıma ihtiyaç duyuyor.

NADİR GÖRÜLEN HASTALIĞIN ÇARESİNİ BULAMADILAR

Şoförlük yapan 54 yaşındaki babası Thuvan Mahura ve ev hanımı 48 yaşındaki annesi Nona Jesmin, Sri Lanka'da bir düzine doktora danıştıklarını ama nadir görülen hastalığına bir çare bulamadıklarını söylüyor.

Annesi Nona, "Sameera, Suudi Arabistan'da doğdu. Doktorlar kızım doğduktan sonra doğumsal artrogripozis multipleksten (tek bir sendrom olmaktan çok birçok farklı sendromun yol açtığı ortak bir klinik tablonun adı) muzdarip olduğunu, yapacakları fazla bir şey olmadığını söyledi. O tarihten beri kızım bu hastalıktan muzdarip. Bir noktadan sonra doktorlara gitmekten vazgeçtik." dedi.

"AĞZIYLA FIRÇAYI TUTUP RESİM YAPIYOR"

Sameera çok küçüklüğünden beri resme büyük ilgi duyuyordu. Annesi Nona, kızının resme yönelik ilgisini şu cümlelerle anlatıyor:

"Küçüklüğünden beri resim ve çizim yapmayı çok seviyor. Dolayısıyla biz de onu bu yönde teşvik ettik. Fırça ve boyalar aldık. Ağzıyla fırçayı tutup dükkanlarda satılan resimler yapıyor." dedi.

RESSAM OLMAK İSTİYOR

Sameera ileride resim tekniğini ilerletip profesyonel bir ressam olmak istiyor.

25.12.2015 - Mirror.co.uk


Etiketler: Arkadaşlar günaydın bugün kontrol var yine elim yüreğimin üstünde ne olur edin teşekkürler hepinize tahliller iyi çıktı şebek Başlık rumuzlu arkadaşiminiz nakil doğum gününü kutlar,sağlıklı,mutlu yıllar dileriz