*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TİKA'dan Türkmenistan Engelliler Birliği’ne Destek  (Okunma sayısı 1402 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TİKA'dan Türkmenistan Engelliler Birliği’ne Destek
« : Aralık 16, 2015, 04:18:44 ÖS »
TİKA'dan Türkmenistan Engelliler Birliği’ne Destek



Türkmenistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkmenistan Engelliler Birliği'nin bünyesinde başlatılması planlanan mesleki eğitim kurslarına ekipman ve tadilat desteğinde bulunuldu.

Türkmenistan'da 1998 yılında kurulan ve hayırseverlerin maddi yardımlarıyla faaliyet gösteren Türkmenistan Engelliler Birliği ile TİKA işbirliğinde; engelli çocuklara, gençlere ve ev kadınlarına yönelik meslek edindirme kursları düzenleniyor. Bu kapsamda kursiyerlere gelir elde etme imkanı sağlanması amacıyla yeni bir proje başlatıldı.

2 binden fazla engellinin kayıt altına alınmış olduğu Türkmenistan Engelliler Birliği ile yürütülen proje kapsamında; Türkmenistan Engelliler Birliği'nin ofis odaları ve mesleki eğitim kurslarına tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında, Türk el sanatlarının tanınmasına katkı sağlamak ve engelli bireyler için gelir sağlayabilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla "Dikiş-Nakış", "Kurdele-Nakış", "Örgü-Örme", "Bijuteri-Takı Tasarımı" kursları ile bilgisayar kursları düzenlenecek. Türkmenistan Engelliler Birliği yetkilileri söz konusu desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ileterek geliştirilen işbirliğinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

15.12.2015 - İHA


Etiketler: midedeki suyu kullanırsa ÜLSER hastalığına yakalanırız bağırsaklarda su eksilirse, kabızlık meydana gelir ve KOLON kanseri olma tehlikesi yaşarız Hücrenin su eksikliği çok artarsa, beynimiz hücreye oksijen göndermeyi