*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Natasa Kovacevic Avrupa'nın İlk Engelli Basketbolcusu Oldu  (Okunma sayısı 1392 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Natasa Kovacevic Avrupa'nın İlk Engelli Basketbolcusu Oldu
« : Kasım 13, 2015, 02:54:05 ÖS »
Natasa Kovacevic Avrupa'nın İlk Engelli Basketbolcusu Oldu



Geçirdiği kaza nedeniyle sol bacağını kaybeden Sırp basketbolcu Natasa Kovacevic, azmiyle herkesi şaşırtırken tarihe geçmeyi de başardı. 2 yıl önce geçirdiği kaza sonrası sol bacağını kaybeden oyuncu protez bacakla parkelere dönmeyi başararak, Avrupa'nın ilk engelli basketbolcusu olarak tarihe geçti.

2 yıl önce geçirdiği kazada sol bacağını kaybeden Sırp basketbolcu Natasa Kovacevic imkansızı başararak protez bacakla tekrar sahalara dönerek tarihe geçmeyi başardı.

Natasa Kovacevic'in yaşamı bu cümlenin bir özeti niteliğinde...

Kovacevic'in hayatı iki sene önce geçirdiği korkunç bir kazayla tamamen değişti. Sırbistan Milli Takımı’nda forma giyen Kovacevic, 2013 Eylül ayında formasını giydiği Gyor'un başantrenörünün ve genel menajerin yaşamını yitirdiği büyük bir kaza geçirdi. Sırp oyuncu hayatta kalmayı başarsa da sol bacağını kaybetti.

Kimilerine göre bu kaza yüzünden 19 yaşındaki Kovacevic'in spor yaşantısı sona ermişti. Ancak pes etmeyen Sırp oyuncu, zorlu geçen 2 yılın ardından parkeye dönerek birçok insana ilham verecek bir başarıya imza attı.

21 yaşındaki sporcu, bir bacağını kaybettiği korkunç kazadan sonra protez bacakla ilk kez Kızılyıldız formasıyla sahaya çıktı. Takımının 78-47 galip geldiği maçta 5 sayıyla oynayan Kovacevic maçın ardından duygularını paylaştı: “Kızılyıldız formasını yeniden giyebildiğim için çok mutluyum.

13.11.2015 - Hürriyet


Etiketler: Önemli olan düzenli ve sürekli yapmaktır , yani birgün yaparım birgün yapmam gibi bir mantıkla ilerlemiş hastalıklarla mücade etmek pek mümkün gözükmüyor,buda öyle çok zorlamadan televizyon izlerken , kitap okurken