*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çek Cumhuriyeti'nden "Cinsel İlişki" Programına Destek  (Okunma sayısı 1481 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çek Cumhuriyeti'nden "Cinsel İlişki" Programına Destek
« : Kasım 06, 2015, 03:54:58 ÖS »
Çek Cumhuriyeti'nden "Cinsel İlişki" Programına Destek



Çek İçişleri Bakanlığı bir sivil kuruluşun önayak olduğu "cinsel ilişki asistanlığı servisiyle", engellilere cinsellik konusunda gönüllülerin yardım etmesini sağlamaya çalışıyor. "Cinsel ilişki herkesin hakkı" adını taşıyan program Çek Maliye Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Organizasyonun hayata geçirilmesinde görev alan "Riske Girmeden Tadını Çıkar" (Rozkos Bez Rizika ) adını taşıyan bir sivil kuruluş Prag'da düzenlediği bir basın toplantısında bu işin nasıl gerçekleşeceği üzerine ayrıntılı bilgiler verdi.

ADI "CİNSEL İLİŞKİ ASİSTANLIĞI"

Sivil kuruluş temsilcisi Lucie Sídová "cinsel ilişki asistanları" adını verdikleri kişilerin gönüllüler arasından seçildiğini söyledi.

YAKIN İLŞKİ KURMA KOŞULU ARANIYOR

Lucie Sídová, başvurda bulunanlar arasından gerçekleştirilen seçimde "cinsel ilişki dünyasında" deneyimli olmaları ve hayatlarında daha önce bedensel engellilerle "yakın ilişki" kurmuş olmaları koşulunun aradığını vurguladı.

BAKANLIK FİNANSE EDECEK

"Cinsel İlişki Herkesin Hakkıdır" sosyal programını Çek hükümeti, Maliye Bakanlığı bünyesinde finanse edecek.

Devlet engelliler için seks hizmeti veren gönüllere saat ücreti olarak yaklaşık 60 Euro ödeyecek. Ancak gönüllülerin program kapsamında "aktif faaliyete" başlamadan önce bir "ahlak yönetmeliğini" imzalamış olmaları gerekiyor. Ayrıca gönüllüler düzenli olarak sağlık kontrollerine gireceklerini de taahhüt ediyorlar.

05.11.2015 - haberler.com


Etiketler: Deli bir yagmur olsam seni YAGDIGIM yerler kadar severdim Delibir rüzgar olsam seni ESTİGİM yerler kadar severdim Ama ben sadece DELİYİM ve seni Lütfen çok dikkatle okuyunuz mangal yaparken aniden Sinem'in ayağı