*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÜST SEVİYE YAŞAM KOÇLUĞU SÜPERVİZYON EĞİTİMİ ve YENİDEN EV OLMAK  (Okunma sayısı 374 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
ÜST SEVİYE YAŞAM KOÇLUĞU SÜPERVİZYON EĞİTİMİ ve YENİDEN EV OLMAK

Yine geç aktardığım bir çalışma. 8-9 Ocak 2022 tarihinde bir yıldır ertelediğim Aknet Akademi Üst Seviye Yaşam Koçluğu Süpervizyon Eğitimi'ne katılabildim.
Değerli hocalarım Klinik Psikolog, Profesyonel Yaşam Koçu Dilek Kırcaoğlu ve Profesyonel Yaşam Koçu, Mentör Sefer Kayaoğlu sizi eğitim sayesinde online da olsa tekrar görmek güzeldi.
Eyleme geçmenin en doğru zamanı "hemen, şimdi" dir.
Oysa evden çıkmak üzere olduğumuzdan eşya toplamak, reçel yapımı ve satışıyla uğraşıyor ve hatta bahçede yine satarım diye büyüttüğüm 200 civarında çiçeğimi ne yapacağım diye çırpınıyorum. Yazılarımı, şiirlerimi düzenlememse mecburen beklemede. Oysa sadece yazmak ve ara sıra reçel yapmak, ebru sanatına dönmek, yeniden Sanat müziği ile ilgilenmek istiyorum. Aslında neyi istediğim öyle netki. Saklayamayacağım, çok yorgunum. Yeni hayatım, babamın ağır hastalık süreci ve vefatından sonra bu sene bedenim sızılarıyla eskiye göre çok daha fazla sinyal veriyor.  Hayat dur durak bilmiyor, gayet rahatsız bir bedenin varmış dinlemiyor ki, doktorların dinlenerek ve az yap uyarısına uyasın. Nazlanmaya, küsmeye mahal yok. Üstelik bir de Aralık'ta Bodrum Kızılay Engelsiz Teşkilatı başkanlığını kabul ettim. Bunu kabul ettiğimde Mart ayına kadar evden çıkarılma durumumuz yoktu.
Velhasıl bu kış evden online koçluk çalışması yaparım niyetim taşınıp, ev yerleştirip, hayatı bir parça düzene koyabilirsem başlayacak inşallah. Sosyoloji okuma hayalimiyse mecburen sonsuzluğa uğurladım.
Koçluk almaktaki öncelikli amacım kendime koçluk yapmaktı. Şimdi azimli, sabırlı yüreğimle yazdığım eski yazılarıma bakınca ben çoktan kendime koçluğa başlamışım diyorum. Koçlukta ikinci amacımsa, yıllardır engelli bireylerle içiçe olduğum için birçoğunun kendini keşfedemeyip bir köşeye çekildiklerini üzülerek fark ettiğimden, onlara artık bilinçli olarak destek olmaktı. Bu nedenle 2019 Ocak'ında engelli bireylere koç olma kararıyla yola çıkmıştım.
Kendimi ne kadar öncelemem gerektiğini bilsem de, bu yoğunlukta dingin bir zihinsel duruma sahip olmadığımdan koçluğa resmen başlama kararım ertelendi. Oysa hayat ertelemelere gelemeyecek kadar kısa ve değerli. O kadar çok şeye erteleye erteleye veda ettik ki. Geliştiremediğimiz birçok yeteneğimizle gömüleceğiz. Gençken çeşitli yeteneklerim olduğu için sevinirdim. Hala buna kıvanç ve şükran duyuyorum ancak hayatın bunların hepsiyle uğraşacak kadar uzun olmadığını yaş 50'ye gelince anladım. Hiçbir şey için geç değil desek de, böyle bir ülkede emeklinin geçim mücadelesi bitmediği sürece daha çok hayali ve yeteneği hayata geçiremeyeceğiz. Bunları birçok sağlıklı insana göre mesleğim ve öğretmenlik dışında gerçekten epey fazla şeyle uğraşabilen biri olarak söylüyorum. Çocukluktan beri bedenime sağlık arama mücadeleme rağmen,  yeteneklerimle ilgili uğraşıların hepsini geliştiremesem de bir süre yaşamıma soktum, tattım ve rengarenk yaşadım. Bu kadarı bile kıvanç veriyor.
Haydi bakalım Tülin!!!
Eşyaları topla,
Ev bul,
Çiçekleri sat,
Reçelleri sat
Ve sonra yeni evi yerleştir.
Sonrası hayırla gelsin.
Kadın yuvadır hayata.
Nefes varsa, umut var.
Ya Bismillah...

Aknet Akademi - Uzaktan Eğitim  Tulin Erol


kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45