*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sokakta Doğru Rehberlik  (Okunma sayısı 457 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6671
Sokakta Doğru Rehberlik
« : Ocak 23, 2023, 03:30:20 ÖÖ »
Sokakta Doğru Rehberlik

Caddede karşıdan karşıya geçecek bir görme engelliye rastlarsanız yardımcı olmak için onun koluna girmeyin. Bırakın o sizin kolunuza girsin. Böylece siz bir adım önde olursunuz ve onun sizi izlemesi daha kolaylaşır.
Sokakta karşıya geçmek üzere olan ya da yolda kritik bir yerde bulunan görme engelliye yardımcı olmak için ne yapmalısınız?
Yanına gidip "omuzuna küçücük bir temasla Yardımcı olmamı ister misiniz?" diye sorduktan sonra, onun kolunuza girmesi için kolunuzu uzatın.Böyle durumlarda gören kişi genellikle görme engellinin koluna girer. Bu yanlıştır. Çünkü o zaman görmeyen kimse bir adım önde yürümüş olur ve yoldaki iniş çıkışlarda tökezlememesi için sürekli olarak uyarılması gerekir.Oysa görme engelli, gören yardımcının koluna girdiğinde kendisi bir adım geriden yürümüş olur ve rehberinin vücut hareketlerinden iniş çıkışları büyük ölçüde fark eder. Böylece uyarmaya gerek kalmaz.
Rehabilitasyon merkezlerinde öğretilen doğru rehberlik yöntemi budur. Unutmayın ki görme engellinin koluna girerek onu fiziken taşımaya çalışmanıza ihtiyacı yoktur. O sizin kolunuza hafifçe girer ya da dokunursa çok daha rahat yürüyecektir. alıntı


kayseri de Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri