*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir Metrosu'na İnen Asansörler Sık Sık Bozuluyor  (Okunma sayısı 822 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İzmir Metrosu'na İnen Asansörler Sık Sık Bozuluyor
« : Mayıs 21, 2015, 02:24:36 ÖÖ »
İzmir Metrosu'na İnen Asansörler Sık Sık Bozuluyor



İzmir Metrosu'na inen asansörlerin sık sık arızalanması engellileri kızdırdı. Asansörlerin sık sık arızalanması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten Empati Sakatlar Derneği Genel Başkanı Murat Pekdilber, "Konak Metro İstasyonu'ndaki asansör bir haftadır bozuk. Sadece burası değil, çeşitli istasyonlarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İstasyona inemediğimiz için bir sonraki istasyona kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da bizim için hem yorucu hem de zaman kaybına neden oluyor. Zamanımızı çalan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni göreve çağırıyorum" dedi.

Diğer istasyona gidiyorlar

Bozuk olduğu için bir haftadır önüne şerit çekilerek kapatılan Konak Metro İstasyonu'nu gösteren Pekdilber, "Üçkuyular'daki istasyondaki asansör de uzun süredir çalışmıyor. Bunun gibi bozuk olan asansörler yüzünden mağdur oluyoruz. Aynı şekilde metrodan yukarı çıkmak için de asansör bozuk ise bir diğer istasyona gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Yoğunluk yüzünden binemiyorlar

Asansörleri hiçbir engeli olmayan genç insanların da kullanmasından yakınan Pekdilber, "İnsanlardan biraz saygılı olmalarını bekliyorum. Bizler dururken normal insanlar bu asansörleri kullanıyor. Öncelik hakkı bile tanınmıyor. Bu asansörlerin başında bir güvenlik görevlisi durması gerekiyor. Ama belediye bu güvenlikleri de işten çıkardığı için bu görevi yapacak kimse de yok. İnsanların vicdanına bırakıyorum" dedi. Pekdilber, ayrıca aktarmalı sistemle birlikte oluşan yoğunluk yüzünden tekerlekli sandalyeyle metro aracına sığamadıklarını dile getirdi.

26.04.2015 - Yeni Asır


Anahtar Kelimeler : Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği
Adres: Cumhuriyet Mah. Bürüngüz Camii Altı - Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri