*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’de İlk Defa “Özel Eğitimde Din ve Değerler Eğitimi Çalıştayı” Yapıldı  (Okunma sayısı 1072 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Türkiye’de İlk Defa “Özel Eğitimde Din ve Değerler Eğitimi Çalıştayı” Yapıldı



Birleşmiş Milletler’in verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu engelliler oluşturmaktadır. Ülkemizde ise bu oran 2002 verilerine göre, %12,29’dur. Bu oran da yaklaşık 9 milyon kişiye tekabül eder. Ailelerini de hesaba kattığımızda neredeyse nüfusun yarısını ilgilendirmektedir. Bu kitlenin birçok ihtiyacının yanında manevi ihtiyaçları da bulunmaktadır. Engelliler, gerek nüfus bakımından az olmaları, gerekse çok çeşitli engel gruplarının bulunması sebebiyle, yeterince bilinmemektedirler. Maalesef din eğitiminde engelliler, çok büyük bir ihtiyaç olmasına rağmen, konunun uzmanlarının azlığı sebebiyle mağduriyet yaşamaktadırlar.

Bu bağlamda engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) işbirliği ile 15 Nisan 2015 tarihinde, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU’nun himayesinde, SDÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip TÜRCAN’ın açılış konuşmasını yaptığı “Özel Eğitimde Din ve Değerler Eğitimi Çalıştayı”; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve YÖK Engelli Öğrenci Komisyon Üyesi Doç. Dr. Hakan SARI, Arş. Gör. Abdullah EKER, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ümit ŞAHBAZ, SDÜ Eğitim Fakültesi’nden Öğr. Gör. A. Fatih KILIÇ, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa USTA, SDÜ İlahiyat Fakültesi Din ve Felsefe Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habil ŞENTÜRK, Doç. Dr. İlhan TOPUZ, Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇINAR, Yrd. Doç. Dr. Yusuf AÇIKEL, Doç. Dr. Saadettin ÖZDEMİR, Doç. Dr. Adem EFE, Yrd. Doç. Dr. Zafer YILDIZ, Öğr. Gör. Erdoğan ATEŞ, Uzm. Selim SÖZER, Öğr. Gör. S. Tarkan ASLAN, Uzm. Bilgehan KAYA’nın bizzat ve Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali SEYYAR ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Naci KULA’nın tebliğ şeklinde katılımlarıyla SDÜ KONUKEVİ’nde yapılmıştır. Dolayısıyla Türkiye’de ilk defa Eğitim Fakülteleri Özel Eğitim hocaları ile İlahiyat Fakültesi hocalarının bir araya getirilerek görüş alışverişinde bulundukları “Özel Eğitimde Din ve Değerler Eğitimi Çalıştayı” düzenlenmiştir.

Çalıştayın sonucunda, özel eğitime gereksinim duyan bireylere yönelik “Din ve Değerler Eğitimi” konulu tezli yüksek lisans programın açılması, engelli çocuklar ve aileleri açısından bir hak, sahada yaşanan sıkıntıların ve olumsuz algıların giderilmesi için âcilen önlem alınması gereken bir zorunluluk olduğu görüşünde ittifak edilmiştir. İvedilikle konunun uzmanları Eğitim Fakülteleri Özel Eğitim ve İlahiyat Fakültesi hocalarının ders müfredatlarının bulunduğu proğramın YÖK’e gönderilmesine karar verilmiştir.

21.04.2015 - Yaşadıkça


Etiketler: Aura Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonu
Adres: Melikgazi Hastanesi Arkası Çakabey Sitesi B. Blok - Melikgazi / Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri