*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: PC kasası seçerken dikkat edin  (Okunma sayısı 1844 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
PC kasası seçerken dikkat edin
« : Kasım 13, 2013, 01:23:06 ÖS »
PC kasası seçerken dikkat edin



Kasanızın boyutu ne olacak?

Öncelikle satın alacağınız kasanın anakartınızla uyumlu olması gerekiyor. Anakartınız Mini Tower formunda ise bakmanız gereken kasa türleri Mini Tower ATX, anakartınız Midi Tower formunda ise yine tercih etmeniz gereken kasa Midi Tower ATX olmalıdır. Elbette anakartın yanında diğer bileşenlerin boyutları nedeniyle de tercihinizi uygun boyutlu kasadan yana yapmanız gerekiyor.  Bu biraz da sisteminizin kullanım alanıyla ilgili elbette. Örneğin, oyun bilgisayarları genellikle büyük boyutlu kasalara kurulurlar. Çünkü oyun oynamak için gerekli olan bileşenler hem boyut olarak büyük oluyor, hem de çok fazla ısındıkları için alana ihtiyaç duyuyorlar.

Piyasada farklı boyutlarda kasalar bulunuyor. Midi Tower, Mini ITX, Slim ve Mini Tower bunlardan bazıları. Her biri kullanım farklılıkları sunmasıyla da birbirlerinden ayrılıyorlar. Bu kasa türlerini inceleyerek donanımlarınıza uygun kasayı tercih edebilirsiniz. Ancak sadece donanım parçalarınızın satın alacağınız kasanın içine sığmasının yeterli olmayacağını bilmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir sistem için kasanın içinde boş alanların kalmasına dikkat etmeniz şart; kasa içi hava dolaşımının yeterli düzeyde olduğundan emin olun.


Kaynak chip.com.tr ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : Reverse Osmos Su) kullanılmaktadır.Şu aşamada, laboratuvar koşularında böbrek üretmek mümkün gözükmese de, ileride bunu da gerçekleştirmek mümkün olacak gibi gözüküyor. Kök hücre teknolojisi, diyalize bağlı yaşayan hastalar için büyük bir umut ışığı. İlerleyen zamanlarda