*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TRT'den Engelliler İçin Yeni Proje  (Okunma sayısı 2024 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TRT'den Engelliler İçin Yeni Proje
« : Eylül 20, 2013, 02:54:26 ÖS »
TRT'den Engelliler İçin Yeni Proje



Bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bir yenisini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 
TRT ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu işbirliği,
 
TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü bünyesinde çalışmaları yürütülen projenin temelini ise, görme ve işitme engellilerin, www.trt.net.tr adresinde bulunan TRT'nin resmi web sayfasını daha iyi kullanabilmelerini sağlamak oluşturuyor. Kurum, daha şimdiden web sayfalarını, bu amaca uygun olarak yeniden düzenlemeye başladı. Yaklaşık bir yıllık bir zamana yayılacak projede ilk hedef, bu konuda bir farkındalık yaratmak. TRT'nin bu çalışması, aynı zamanda Türkiye'deki ilk örnek olacak.
 
TRT'nin www.trt.net.tr adresindeki web sayfalarını hazırlayan yazılım uzmanları, projenin hayata geçme sürecinde, Celal Bayar Üniversitesi'nin koordinasyon ve sekretaryasını yürüttüğü Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'yla birlikte çalışıyorlar.
 
TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörü Tuncay Yürekli, TRT'nin bu projeyle, engelli vatandaşlara karşı olan sorumluluğunu bir nebze olsun yerine getirmeye çalıştığını belirtiyor. Yürekli, "Bu proje, engelli vatandaşlarımız için geliştireceğimiz çalışmaların ilkini oluşturuyor. İlerleyen zamanlarda yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü, daha faklı ve etkili projelere imza atacaktır." diyor.
 
TRT ile yürütülen ortak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan Kalaç da, "İlk aşamada mevcut sayfaların erişilebilirlik açısından incelenmesi işlemini TRT yazılım uzmanlarıyla birlikte çalışarak gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları yürüten platform üyelerimiz İbrahim Elibal ve Emre Taşgın yaptıkları gönüllü danışmanlıkla tecrübelerini aktarmaktalar. TRT ile bu gönüllü işbirliğimiz ilerleyen süreçte de devam edecektir" dedi.
 
Yürütülen bu yoğun çalışmanın tek amacı, görme ve işitme engelli kullanıcılara en iyisini sunabilmek.
 
 
26.07.2013 - haberler.com