*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konya’da Korneana Işık Oluyor  (Okunma sayısı 1968 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konya’da Korneana Işık Oluyor
« : Eylül 19, 2013, 03:54:39 ÖS »
Konya’da Korneana Işık Oluyor



Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci "Konya'da Kornea nakli, Numune Hastanesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fak. Olmak üzere iki merkezde yapılabilmektedir. Bu yıl gerçekleştirilen 52 Kornea Naklinin ise 40'ı Konya Numune Hastanesi'nde geri kalan 12'si ise Konya NEÜ Tıp Fakültesi'nde yapılmıştır" dedi.
 
ORGAN BAĞIŞINDA DUYARLI OLMALIYIZ
 
Küçükkendirci, "Türkiye genelinde tedavi gören 4836 vatandaşımız kornea nakli için sırada beklemektedir. Bu nedenle bütün vatandaşlarımız organ bağışı noktasında duyarlı olmalı ve bu insanları mutlu edebilme adına çaba göstermelidir. Nakil gerçekleşen hastalarımız yaklaşık 3 aylık tedavinin ardından normal yaşamlarına dönenebilirler" dedi.
 
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Konya'da organ naklinde ilk sırayı kornea nakli alıyor. Bu; kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan pek çok hastaya ışık veriyor" dedi. Organ bağışı hastalara umut ışığı oluyor Konya'nın en işlek yerlerinden olan Zindankale Katlı Otoparkı civarında yaşanan otopark sorunu bölge haklını oldukça rahatsız ediyor. Yasak olduğu halde sürücülerin araçlarını park etmeleri özellikle sokak içerisindeki Sakatlar Derneği Konya Şube üyelerinin tepkisine neden oluyor. Konya'nın en önemli sorunlarından biri olarak gösteriliyor otopark sorunu. Her geçen gün daha da artan araç sayısı, akıllara bu konuya ilişkin endişeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle şehrin en merkezi noktası olan Alaaddin Tepesi çevresi bu sorunun en sık yaşandığı bölge olarak göze çarpıyor. Hal böyle olunca sürücüler, işin sonunda ceza da olsa yasak alanlara park ediyor. İşte park yasağının uygulandığı o yerlerden bir tanesi. Hem de Zindankale Katlı Otoparkfnın hemen yanı başında. Derviş Hilmi Sokak ve Hüsnü Aşk Sokak. Yol boyu otopark yapmanın yasak olduğu bu iki sokakta nerdeyse boş yer yok. Sokak içerisindeki bir işyerinde çalıştığını söyleyen Halit Gül, "Bakın gördüğünüz gibi sol taraftaki park alanına insanlar ücret öderken sağ tarafta park yasak olmasına rağmen insanlar iileaal şekilde oark vaoıvor. Bu durum volun daralmasına da neden oluyor. Bundan dolayı ambulans, itfaiye gibi acil durum araçları zaman zaman giriş yapmakta zorlanıyor." Diyerek tepkisini dile getirdi.
 
ENGELLİ GEÇİŞ RAMPALARINA ARAÇLAR PARK EDİLİYOR
 
Sokak içerisinde bulunan Sakatlar Derneği Konya Şube'nin üyeleri de durumdan muzdarip. Engelli geçiş rampalarına sürücülerin park yaptığını söyleyen üyeler, sürücü ve yetkililerden duyarlılık bekliyor. Dernek üyesi 60 yaşında ki Celal Acar, " Hemen yan tarafımızda otopark olmasına rağmen iki lira vermemek için buranın trafiğini çekilmez hale getiriyorlar. Üstelik bizim kaldırımdaki geçiş rampalarımızın önüne park ediyorlar. Uyardığımızda ise sürücüler tepki gösteriyor" diyerek sitemde bulundu. Yürüme engelli Gökhan Yavla ise "Polis aelio ceza vazıvor ama on dakika sonra tekrar gelip araç park ediyorlar. İnsanların bilinçli olması lazım. Sürücüleri ve toplumdaki diğer bireyleri engellilere karşı biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz." diye konuştu. Bir başka bedensel engelli Elmas Duman da yetkililerden geçiş rampalarına tabela ve dubalar yerleştirmelerini istedi. Bölge sakinleri bu soruna önümüzdeki günlerde nasıl bir çare bulunacağını merakla bekliyor.
 
 
14.09.2013 - Anadoluda Bugün