*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Memur Adayları Eğitimden Geçti  (Okunma sayısı 1862 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Memur Adayları Eğitimden Geçti
« : Eylül 22, 2013, 02:34:04 ÖS »
Engelli Memur Adayları Eğitimden Geçti



Marmara Belediyeler Birliği tarafından engelli memur adaylarına eğitim veren Prof. Dr. Recep Bozlağan, engellilerin devlet kadrosunda çalışmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Devletin engellilere böyle bir hak tanıması olağanüstü önemli” dedi.
 
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen programda, engelli memur adaylarına, "Türkiye'de yerel yönetimler ve belediyecilik" konulu eğitim verildi. Prof. Dr. Recep Bozlağan tarafından verilen eğitimde engelli memur adaylarına belediyelerin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verildi.
 
Seminer hakkında bilgi veren Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Seminerimiz belediyenin yetkilerinin görevlerinin, organizasyon yapısının tanıtılması üzerine. Yani belediyeler, yerel yönetimler buradaki aday memurlara tanıtmak üzere 3 saatlik bir program. Biz bu çerçevede belediyenin tarihi gelişimi, belediyenin dayandığı değerler, belediyeyi düzenleyen mevzuat yükümlüleri, belediyenin görevleri, belediyen organları, iç işleyişleri gibi konulara değindik” diye konuştu.
 
“Engellilerin toplum içerisinde çok önemli bir konumu var” diyen Bozlağan, devletin engelliler için her türlü imkanı sağlamak zorunda olduğunu söyledi. Bozlağan, “Hiçbirimizin bir müddet sonra engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok. Dolayısıyla engelli hakları çok önemli. Engellilere de toplum içerisinde hem iş hayatında olsun, hem de sosyal hayatta olsun gereken önemin verilmesi lazım. Bugünkü programımız da engelli personele yönelik bir programdı. Görme, işitsel ve fiziksel engelli arkadaşlarımız var. Eğitim programından sonra memuriyet programına girecekler. İmtihanda başarılı oldukları takdirde devlet memurluğuna geçiş yapacaklar. Devletin engellilere böyle bir hak tanıması olağanüstü önemli” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE ESKİYE GÖRE DAHA İYİ BİR NOKTADA”
 
“Birçok belediyemiz engellilere yönelik çok güzel hizmetler yürütüyorlar” diyen Prof. Dr. Bozlağan, belediyelerin engellilere yönelik yaptığı hizmetlerden örnekler verdi. Bozlağan, “Türkiye eskiye göre daha iyi bir noktada ama arzu edilen noktada değil” diyerek engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için her türlü fiziki koşulların tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.
 
Belediyelerin insan için bir ihtiyaç olduğunu belirten Bozlağan, “İnsanın topluca yaşadığı yerlerde bu tür kurumlara ihtiyaç vardır” dedi. Bozlağan Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’da büyük bir çekişmenin yaşanacağını söyledi.
 
Seminerin ardından Prof. Bozlağan engelli memur adaylarıyla sohbet etti.
 
21.09.2013 - İHA