*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Keşan’ın İlk ve Tek Engelli Asansörü Bulunan Okulu  (Okunma sayısı 2155 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Keşan’ın İlk ve Tek Engelli Asansörü Bulunan Okulu
« : Eylül 19, 2013, 03:04:03 ÖS »
Keşan’ın İlk ve Tek Engelli Asansörü Bulunan Okulu



Edirne’nin Keşan ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun girişinde bulunan engelli asansörü, Keşan’da ilk oldu.
 
TOKİ tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda özellikle engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Fiziksel engelli öğrencilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan ve tekerlekli sandalyelerin zorlukla çıkarıldığı okullarda yaşanan sıkıntıların önlenmesi amacıyla, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu girişinde yapılan engelli asansörü, Keşan’da ilk ve örnek oldu.
 
Tekerlekli Sandalye Kullanan Engelli Öğrenciler İçin Kolaylık Olacak
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2009 yılında yayımlanan ''Fiziksel Engelliler İçin Okul Binalarında Yapılması Gereken Düzenlemeler'' genelgesi kapsamında okul girişlerine rampa yapılması gündeme gelmiş ve Keşan’da bir çok okulda, okul girişlerine rampa yapılmaya başlanmıştı.
 
Ancak TOKİ tarafından yaptırılan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun girişindeki engelli asansörüyle öğrenciler artık tekerlikle sandalyeleriyle de okul içersinde rahat hareket edebilecek. Yapılacak olan çalışmların ardından engelli öğrencilere ve velilerine verilecek olan kart yardımıyla asansörün çalışacağı bu nedenle de diğer öğrencilerin asansörü kullanamayacağı da ifade edildi.
 
Yayımlanan genelgeye uygun olarak yapılan okulda, engelli öğrenciler için ayrıca engelli tuvaletleri de yer alıyor. Öğrencilerin okul içinde de rahat edebilmesi amacıyla asansörlerin yapıldığı gözlenirken, sınıflarda da engelli öğrencilere yönelik bir takım yeniliklerin olduğu gözlemlendi.
 
 
19.09.2013 - İHA