*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel Engelli Bakım Kursuna Katılan Belgelerini Aldı  (Okunma sayısı 2293 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Zihinsel Engelli Bakım Kursuna Katılan Belgelerini Aldı
« : Eylül 08, 2013, 04:16:20 ÖS »
Zihinsel Engelli Bakım Kursuna Katılan Belgelerini Aldı



Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan ve zihinsel engelli öz bakım kursuna katılan 26 kursiyer, belgelerini aldı.
 
Kartepe`de bulunan,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına yönelik düzenlenen zihinsel engelli öz bakım kursunun belge töreni renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti. Kartepe Belediyesi`nin, halk eğitim merkezi müdürlüğü işbirliğinde açtığı kursta kurumun 26 çalışanına eğitmen Ülker Yiğit nezaretinde 312 saat boyunca eğitim verildi.
 
ÇOK SAYIDA KATILIMCI
 
Kurumun bahçesinde düzenlenen belge törenini eğitmenlerden Ayten Saner sunarken programda; Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hatice Sancak, AKP Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, kurumun müdürü İlhan Toğrul, çalışanlar ve merkezde kalan bireyler hazır bulundu.
 
KALİTE ARTACAK
 
İnsanca yaşamanın, insanca bakıma dönüştüğü kuruluşta daha iyiyi yakalamak adına düzenlenen eğitimlerin bir ayağı olan zihinsel engelli öz bakım kursunun belge töreni protokol konuşmalarıyla başladı. Kurumun müdürü İlhan Toğrul, 70 bireyin rehabilite edildiğini söyledi, verdiği katkılar nedeniyle yerel yöneticilere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da verilen eğitimin rehabilitasyon merkezinde yaşayan insanların yaşam kalitesini artıracağını aktardı.
 
KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
 
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hatice Sancak, kursa katılanlara teşekkür ederken, AKP Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, hükümetin engellilere yönelik hizmetlerini artırdığını vurguladı. Törende söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, bu tür hizmet içi eğitimlerle güler yüzlülüğün daha da artmasının sağladığını hatırlatarak, elde edilen sonuçların kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekti.
 
GÖSTERİ YAPTILAR
 
Yerel yönetimler olarak katkılarının süreceğini ifade eden belediye başkanı Şükrü Karabalık ise geçtiğimiz yıllar oranla hükümetin engellilere yönelik hizmetleri genişlettiğini söyledi. Bunun da insana verilen değerin en güzel göstergelerinden biri olduğunu kaydeden başkan Karabalık, bu çalışma içinde yer alan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Belgelerin verilmesi ardından merkezde kalan bireylerin gösterileri büyük beğeniyle izlendi.
 
 
05.09.2013 - Bizim Kocaeli