*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nın Sahibi Türkiye!  (Okunma sayısı 296 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nın Sahibi Türkiye!



Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nın ilki bu yıl ülkemizde düzenlendi. 1-4 Haziran tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda son Paralimpik Oyunları şampiyonu ABD’yi finalde yenen Türkiye kupanın sahibi oldu.

Remzi Sedat İncesu yönetiminde ki milliler sahaya İsmail Ar(c), Ahmet Efetürk, Rıdvan Aksoy, Enes Bulut ve Zafer Gültekin beşiyle çıktı. Defans kurgularının öne çıktığı ilk çeyreği ABD 12-14 üstün kapattı. Farkın açılmasına izin vermeyen milliler devre arasına 28-29 geride girdi. İkinci yarının başından itibaren oyun üstünlüğünü ele alan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı kazananı belirleyecek olan final periyotuna 1 sayı farkla 51-50 önde girdi. Maçın son çeyreğinde üstün oyununu devam ettiren Ay-yıldızlılar maçı 72-68 kazanarak kupaya ulaştı. Milli takımımız şampiyonluk kupasını TBESF Başkanı Alpaslan Erkoç’un elinden aldı. Organizasyonda ABD ikinci, Avusturalya üçüncü ve Japonya dördüncü sırada yer aldı.

Turnuvanın en iyi beşine İsmail Ar (TR), Jenifer Trevan (ABD), Steven Serio (ABD), Kozai Hirokai (JPN) ve Tristian Knowles (AUS) seçildi. En değerli oyuncu ödülünü ise Enes Bulut kazandı.

Kupa seremonisinde konuşan Alpaslan Erkoç Tekerlekli Sandalye Basketbola katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür etti. Erkoç’’ Sahaya yüreklerini koyan, terinin son damlasına kadar savaşan aslanlarımızı kutluyorum. Bu organizasyonda dünyanın en iyilerine karşı verdiğimiz mücadele ileride kendimizi nerede görmemiz gerektiğini gösteriyor. Son Paralimpik Oyunları şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri’ni üstün bir oyunla yendik. Burada bizlerle oldukları ve Tekerlekli Sandalye Basketboluna katkıda bulundukları için tüm paydaşlara teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

TBESF


ETİKETLER Kıtalararası Yüzme KupaMilli TakımTekerlekli Sandalye BasketbolTürkiye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri