*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Avşa’da I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği  (Okunma sayısı 2862 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Avşa’da I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ve Avşa Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği “I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği” 5-10 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’in bir ada beldesi olan Avşa’da düzenlendi.
 
Avşa Belediyesi’nin ve işadamlarının katkıları ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği”ne Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile çok sayıda Avşalı vatandaş ve dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelliler ve aileleri katılım sağladı.
 
“I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği”  farklı engel gruplarından engellilerin bir araya geldiği bir festival havasında gerçekleşti. Spastik Özürlüler Federasyonu, Görme Engelliler Federasyonu, İşitme Engelliler Federasyonu, Ortopedik Özürlüler Federasyonu ve Zihinsel Engelliler Federasyonu’ndan yüzlerce üyenin yer aldığı etkinliğe Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan, Macaristan, Sırbistan, İtalya ve İsviçre’den gelen engelliler de katılım sağladı.
 
Etkinliğin açılışına katılan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği’ne katılan vatandaşlarla buluşarak, yöneltilen soruları cevapladı. Çiftçi ayrıca Avşa Belediye Başkanlığı ile etkinlik katılımcılarının konakladığı oteli ziyaret ederken, belde de incelemelerde bulundu. Burada düzenlenen toplantıda Çiftçi, konuk engelliler ve ailelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetler hakkında bilgiler verdi ve soruları cevapladı.
 
Etkinlik programı çerçevesinde düzenlenen panel ve toplantılarla engelli istihdamına yönelik projelerden engellilere yönelik bakım hizmetlerine, eğitim hizmetlerinden erişilebilirliğe kadar engellilere yönelik pek çok konu ele alındı. 8 Eylül Pazar günü düzenlenen Panel kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Ayhan Metin “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin detaylı bilgiler vererek, engellilerin sorularını cevapladı.
 
Panelin ikinci bölümünde Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürü Halil Ömer Yalım “Engellilerde Bakım Hizmetleri” konusunda, İŞKUR Daire Başkanı Mehmet Aslan tarafından ise engellilere yönelik istihdam projelerine dair bilgiler verdi. Panelde ayrıca Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan, Macaristan, Sırbistan, İtalya ve İsviçre’den gelen katılımcılar tarafından ülkelerinde engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgiler verildi.
 
Avşa Halkı Erişilebilirlikte Örnek Olmak İstiyor
 
Avşa halkı ve esnafının yoğun ilgi gösterdiği “I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği” çerçevesinde, beldedeki otel ve restoranların beldeyi ziyaret eden engelliler için kamuya açık mekanlarını erişilebilirliğe uygun hale getirmek üzere uygulamalara başladığı da gözlendi. Etkinliğe gelen katılımcıların beldenin her tarafına rahatça ulaşabilmesi için çalışmalara başlayan belde halkı ile beldenin esnaf ve işadamları Avşa’nın erişilebilirlikte örnek olmasını dilediklerini ifade etti.
 
“I. Uluslararası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinliği” boyunca engelli-engelsiz tüm katılımcılar deniz sporları yarışmalarından eğlence programlarına kadar pek çok interaktif etkinliği bir arada gerçekleştirmenin tadını çıkardı. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, 7 Eylül Cumartesi günü Avşa İskele Meydanında Avşa Belediye Başkanlığı tarafından, sanatçı Doğuş’un sahne aldığı bir konser de düzenlendi.
 
 
11.09.2013 - eyh.gov.tr