*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Okul Servis Araçlarının Erişilebilirliği Toplantısı Yapıldı  (Okunma sayısı 454 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Okul Servis Araçlarının Erişilebilirliği Toplantısı Yapıldı



Okul Servis Araçlarında Yaşanan Erişilebilirlik Sorunlarıyla İlgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Genel Müdürlüğümüz Arasında Çevrim İçi Toplantı Düzenlendi.

2021-2022 yeni eğitim öğretim yılı başlamadan engelli öğrencilerin servis taşımacılığından faydalanması halinde “erişilebilir servis hizmetlerinin sağlanması” konusunda, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin katılımıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından eğitime erişim sağlanamamasının eğitim hakkından faydalanmanın önünde önemli bir sorun oluşturabileceği, BM Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ile engellilerin eğitim almalarının güvence altına alındığı, 5378 sayılı Kanun’un geçici 3 üncü maddesi gereği okul servis araçlarının erişilebilir hizmet vermesi gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca erişilebilir servis taşımacılığına ilişkin mevzuatta yer alan düzenlemelerin de yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden temsilciler katılım sağladı. Erişilebilir servis taşımacılığı konusunda karşılaşılan sorunların çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

aile.gov.tr/eyhgm

ETİKETLER EngelliEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel MüdürlüğüErişilebilirlikMilli Eğitim BakanlığıOkul Servis Nadir ameliyatlardan biri olan dörtlü çapraz ameliyatı ile 4 kişi aynı anda böbrek nakli oldu. Böbrek nakli olmak için müracaat eden 4 ailenin ameliyatını yapan ekibin başkanı
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri