*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin Kurduğu Grup Yurt Dışında Konser Verecek  (Okunma sayısı 2533 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin Kurduğu Grup Yurt Dışında Konser Verecek
« : Kasım 29, 2013, 08:23:02 ÖS »
Engellilerin Kurduğu Grup Yurt Dışında Konser Verecek



Antalya'da 2 yıl önce engelli bireylerin katılımıyla Yaşam Akademi Derneği çatısı altında oluşturulan Lomototif Band Müzik Grubu üyeleri, Türkiye genelindeki konserlerinin ardından yurt dışındaki ilk konserini Almanya'da verecek.
 
Yaşam Akademi Derneği Başkanı Ferudun Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 yıl müzikle uğraştığını, 2 yıl önce de Antalya'ya yerleştiğini söyledi.
 
Antalya'da engelli bireyleri topluma kazandırmak için Yaşam Akademi Derneği'ni kurduklarını belirten Mete, dernek çatısı altında zihinsel ve bedensel engellileri hayata bağlamak için spor, müzik ve el becerisi gibi faaliyetler yaptıklarını anlattı.
 
Bu kapsamda Lokomotif Band Müzik Grubu kurduklarını kaydeden Mete, "Engelli bireylerin müzik ve ritim ile hayata tutunmalarını sağlamak için yola çıktık. Önce enstrümanları çalabilirler mi diye tereddüdümüz oldu. Amerika'da engelliler ritimle terapi ediliyor. Biz de bu yöntemi Türkiye'de uygulamak istedik. Uzun süren bir çalışma sonunda güzel bir grup oluştu" dedi.
 
Gruba katılan öğrencilerin ilk olarak def, daha sonra tumba, timbal, darbuka, bateri, davul, org, bas ve solo gitar çalmayı öğrendiklerini dile getiren Mete, haftada 2 çalışma yaparak her ay bir, 8 ayda da 8 enstrümanı çalmayı öğrendiklerini söyledi.
 
- Grup Bugüne Kadar 100'e Yakın Konser Verdi
 
Mete, 10 kişi ile başladıkları grup çalışmalarında bugün 21-46 yaş arasında 42 engelli bireye ulaştıklarına işaret ederek, bugüne kadar ülke genelinde kreş, okul, festival gibi farklı yerlerde 100 civarında konser verdiklerini bildirdi.
 
Alanya, Ankara, İzmir, Samsun'da konser verdiklerini, Kuşadası ve Çanakkale'den de teklif geldiğine dikkati çeken Mete, "Almanya'nın Frankfurt şehrinde zihinsel engelli çocukların yaşadığı bir köy var. Orada çalışan bir Türk öğretmenin davetlisi olarak gidip konser vereceğiz. Böylece iki ülke arasında kültür alışverişinde de bulunmuş olacağız" diye konuştu.
 
Konserlerde gruptaki bazı bireylerin tek başına Orhan Gencebay ve Tarkan'ın şarkılarını da söyleyebildiğini ifade eden Mete, konser sırasında 12 kişinin def çalarken bir işaretle bateriye geçip devam edebildiğini vurguladı.
 
- Kendilerine Güvenleri Yerine Geldi
 
Mete, grupta yer alan zihinsel ve bedensel engelli bireylerin yüzde 70'inin babaları tarafından terk edildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Aileler, engelli çocuklarını dışarı çıkarmaya çekiniyor. Biz ise engellileri topluma kazandırmak, birey olmaları adına çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız engellilerin neler yapabileceğini şov yaparak göstermek. Eskiden evinin içinde kapalı kalan engelli bireylere, sahneye çıkınca güven geldi. Artık tek başına rahatlıkla otobüse binebiliyorlar."
 
Grupta yer alan Türkan Dursun da müziğe grup sayesinde başladığı, darbuka çaldığını belirterek, engelli bireylerin de hayatta bir şeyler yapabildiğini göstermek istediklerini dile getirdi.
 
Grup üyelerinden Oğuzhan Bacanak ise bütün enstrümanları çalabildiğini, grup sayesinde birçok arkadaş edindiğini ifade etti.-AA


Anahtar Kelimeler :  blogdan para kazan - blogdan reklam - blogdan reklam eğitimi - blogdan reklam yap kazan - blogdan reklam yap para kazan - blogdan reklam yapma - bloggerdan para kazan - bloggerdan reklam yap - blogspottan para kazan - blogspottan reklam yap - blogundan para kazan