*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Müzik Akademisi'nde Engellilere Müzikli Terapi  (Okunma sayısı 2200 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Müzik Akademisi'nde Engellilere Müzikli Terapi
« : Kasım 18, 2013, 11:44:38 ÖÖ »
Müzik Akademisi'nde Engellilere Müzikli Terapi



Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği işbirliği ile kurulan Müzik Akademisi, down sendromlu ve zihin engelli çocuklara müzik eğitimi veriyor. 7-15 yaş arası engelli çocuklara 7 öğretmen tarafından müzik eğitimi veriliyor. Gitar, Bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet ve ritm aletlerini çalan engelliler müzisyenleri artmıyor.
 
Anadolu İlköğretim Okulu'nda hafta içi günde 6 saat müzik dersleri alan engelli çocukların bu eğitimler sayesinde gelişimlerinde ilerleme görülüyor. Gitar öğretmeni Betül Şahin, "Engelli öğrencilerin burada aldıkları eğitimle parmak ve kol kasları gelişiyor. Zihinlerini geliştiriyorlar" dedi.
 
Müzik Akademisi Müdür Yardımcısı Talip Döbeş, "Engellilerin rehabilitasyonuna çok yararlı olacağı düşünülerek açılmış bir okuluz. Okulumuzda down sendromlu, otizmli, zihin ve beden engelli çocuklar eğitim görüyor. Okulumuz dünyada kamuda üçüncü olan bir okul. Engelli öğrencilerimize sekiz branşta müzik eğitimi veriyoruz. Otizmli öğrenciler hiperaktif oluyor. Hiperaktif öğrencilerimizden dördü normal engelli olmayan öğrencilerle icra yapmaya ve şarkı çalmaya başladı. Zihin engelli öğrencilerimiz de aldıkları eğitimle diğer öğrencilerle kaynaşmaya başladı" şeklinde konuştu.
 
Engelli öğrenci Mustafa Kaya, "Müzik Akademisi'ne mayıs ayından itibaren geliyorum. Burada olmaktan büyük keyif alıyorum" dedi.-İHA


Anahtar Kelimeler : YEMEKLERİN HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Değişik yiyeceklerin besin içerikleri ve bu yiyeceklerin besin değerlerini kaybetmeden hazırlanması hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Çünkü, bazı pişirme ve hazırlama yöntemleri gıdaların besin