*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Suriye'de Çocuk Felcine Karşı Aşı Kampanyası  (Okunma sayısı 1839 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Suriye'de Çocuk Felcine Karşı Aşı Kampanyası
« : Mart 07, 2015, 02:51:49 ÖÖ »
Suriye'de Çocuk Felcine Karşı Aşı Kampanyası



Muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde çocuk felci için aşı kampanyası başlatıldı.
Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türk Kızılayı işbirliği ile Suriye geçici hükümeti gözetiminde çocuk felci için aşı kampanyası başlatıldı.

Halep, İdlib, Lazkiye, Rakka, Haseke, Deyr'uz Zor ve Hama'yı kapsayan aşı kampanyasının İdlib kırsalındaki Selkin ilçesindeki sorumlusu Dr. Vecdi Zeydu, yaptığı açıklamada, bunun muhaliflerin kontrolündeki bölgelerdeki sekizinci aşı kampanyası olduğunu belirtti. Zeydu, daha önce bazı yaşanan üzücü olayların ardından, aşıların taşınması ve korunmasında tüm kuralların dikkatli şekilde uygulandığını vurguladı.

Kampanya sırasında insanların kabul etmesi noktasında zorluklar yaşadıklarını ancak genel anlamda başarılı olduğunu anlatan Zeydu, aşı kampanyasının 6 gün süreceğini ifade etti.

Öte yandan Bessam Cuma isimli aşı kampanyası yetkilisi de, bir başkan ve 6 üyeden oluşan sağlık ekiplerinin ilçedeki evleri tek tek ziyaret ettiğini ve aşılanan çocukların ellerine işaret konularak bu şekilde çocukların başka ekipler tarafından tekrar aşılanmasının önüne geçildiğini anlattı.

Suriye'de daha önce gerçekleştirilen bazı aşı kampanyaları sırasında tıbbi ihmaller ve hatalar nedeniyle çocuk ölümleri meydana gelmişti.

02.03.2015 - AA