*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İsrail'in Engelli Bıraktığı Gazzeli Sporcular Sınır Tanımıyor  (Okunma sayısı 1568 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İsrail'in Engelli Bıraktığı Gazzeli Sporcular Sınır Tanımıyor



Filistin El-Cezire Kulübü, saldırılarda kaybettikleri organlara rağmen engel tanımayan Gazzelilere, spor yapma ve kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Bu fırsatı değerlendiren engelli sporcular, kimileri tekerlekli sandalyede, kimileri takma bacak ile atletizm ve jimnastik yapıyor.

Kulüp Antrenörü Hasan el-Umavi, "Sporcularımızın çoğu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralananlardan. Burada çeşitli atletik hareketler yapıyorlar. İsrail'in saldırılarıyla arkasında bıraktığı etkileri silmeyi hedefliyorlar, ayrıca Filistin'i uluslararası platformlarda temsil etmeyi istiyorlar" dedi.

Geçen yıllarda kulüp sporcularının bazı uluslararası müsabakalarda altın, gümüş ve bronz çeşitli madalyalar aldığını belirten Umavi, "Şu an İsrail'in saldırılarında zarar gören 50 oyuncumuz var. Burada bedeni ve ruhi olarak rehabilite oluyorlar" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyede spor yapan Muhammed Ebu Beyd, daha önce futbol oynadığını ama İsrail'in saldırısında ayağını kaybettikten sonra gülle atma branşında çalıştığını belirtti.

Kulübe, spor hayatına geri dönmek ve kendini geliştirmek için girdiğini dile getiren Beyd, kulüpte takma bacakla spor yapan arkadaşları olduğunu ama tüm bunlara rağmen spor hayatlarına devam ettiklerini söyledi.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Gazze Engelliler Genel Birliği verilerine göre, saldırılar, yaralananların yüzde 40'ında görme, duyma, yürüme gibi kalıcı engel bıraktı.

30.12.2014 - Yeni Asya