*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Işık Saçan Protezleri ile Şarkıcı Viktoria Modesta  (Okunma sayısı 1783 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Işık Saçan Protezleri ile Şarkıcı Viktoria Modesta
« : Aralık 22, 2014, 05:54:52 ÖS »
Işık Saçan Protezleri ile Şarkıcı Viktoria Modesta



Viktoria Modesta, 26 yaşında Litvanyalı bir söz yazarı, şarkıcı ve model. “Engellilik üzerine sıkıcı etik tartışmaların miladı doldu. Bu konuda ilerleyebilmemizin tek yolu tutku, hayranlık, merak ve imrenme...” diyor.

Viktoria Modesta’nın “Prototype” parçasının videosu bu hafta yayınlandı.

Channel 4 adlı İngiliz televizyon kanalının Born Risky kampanyası için özel olarak yazılan ve sergilenen “Prototype” videosunun yönetmenliğini Saam Farahmand yapıyor.

Parçanın toplumsal damgalamalara ışık tuttuğunu, cinsellik ve güzellikle ilgili fikirleri sorguladığını ifade eden Modesta, engellilerin cinsellikten tamamen arındırıldığı toplumsal algıya meydan okuyor:

“Özgüven, cinsel özgürleşme ve keşfetme hissi çok güzel ve önemli. Yatak sahnesinin şoke etmeyen bir şey olduğunu düşünmek istiyorum. Yatakta çıplak olmak sıradan ve günlük bir şey, alışılmadık olmamalı”.

Modesta, 2012 Paralimpik Olimpiyatlarının kapanış seremonsinde Cold Play’in performansı sırasında “Snow Quenn” olarak sahne almıştı.

“Etik tartışmaların miladı doldu”

“Engellilik üzerine sıkıcı etik tartışmaların miladı doldu. Bu konuda ilerleyebilmemizin tek yolu tutku, hayranlık, merak ve imrenme...”

Viktoria Modesta, 26 yaşında Litvanyalı bir söz yazarı, şarkıcı ve model.

Doğum sırasında yaşanan bir sorun sonucu sol bacağının sinirlerde hasar oluşuyor ve bacağın gelişimini sınırlayan kalıcı bir engel oluşuyor. 6 yaşından itibaren çok sayıda ameliyat ve hastanelerde oldukça travmatik altı sene geçirdiğini söyleyen Modesta, 19 yaşına geldiğinde bir ampütasyon (herhangi bir organın ameliyatla kesilmesi) operasyonundan geçmeye karar veriyor.

Modesta, bu operasyonun ardından hem hareket kabiliyetini yeniden kazanıyor hem de gelecekte oluşabilecek önemli sağlık sorunlarına karşı önlem alıyor ve müzik ile moda çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

“Moda, müzik ve görsel konularda her şeyle ilgileniyorum” diyen Modesta, bacak protezlerini de kendi modasında uyduruyor. Protezlerini sanatçı Sophie de Oliveira Barata hazırlıyor.

21.12.2014 - bianet.org