*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Fransa'da Zihinsel Engelli Türk Gencine İşkence  (Okunma sayısı 1904 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Fransa'da Zihinsel Engelli Türk Gencine İşkence
« : Şubat 14, 2014, 03:15:10 ÖÖ »
Fransa'da Zihinsel Engelli Türk Gencine İşkence



Grenoble'da yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli Türk gencine işkence yapıp görüntülerini sosyal medyada paylaşan gençler tutuklandı.
 
Fransa’nın Grenoble kentinde yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli Türk gencine işkence yapıp görüntülerini sosyal medyada paylaşan gençler tutuklandı.
 
Fontaine’deki bir parkta bu hafta sonu bir grup genç, zihinsel engelli 18 yaşındaki Yoan’a yaptıkları işkencenin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde gençlerin alay ettikleri Yoan’a tekme ve tokat atıp soğuk suya soktukları görüldü.
 
Yoan’ın ailesinin şikayeti üzerine tutuklanan gençler polise, ‘sadece biraz eğlenmek istediklerini’ anlattı. Fransız televizyonlarına konuşan Yoan’ın annesi Ayten ise görüntüleri izledikten sonra dayanamayıp ağladığını söyledi.
 
Bu arada Marsilya mahkemesi bugün aldığı bir kararla ‘beş aylık kediyi şiddetle duvara fırlatıp görüntüsünü çekerek internete koyan’ 24 yaşındaki gence bir yıl hapis cezası vermişti. Yoan’a işkence yapan gençlere 6 ay hapis cezası verilmesine bu sebeple tepki gösterenler oldu. Yoan'a destek için Facebook'ta bir sayfa da açıldı.
 
06.02.2014 - Radikal


Anahtar Kelimeler : Bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirilmesi ile ilgili iş ve işlemler rehberlik ve araştırma merkezi bünyesinde oluşturulan özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından yapılacak.