*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dok-San Erişilebilir Ürünlerle Ödül Aldı  (Okunma sayısı 307 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Dok-San Erişilebilir Ürünlerle Ödül Aldı
« : Haziran 02, 2021, 11:49:48 ÖÖ »
Dok-San Erişilebilir Ürünlerle Ödül Aldı



Dok-San Denizli Dokuma Sanayi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ürettiği görme engelli bireylere özel tekstil ürünleri ile ödül aldı.
Denizli’nin entegre tekstil firmalarından Dok-San Denizli Dokuma Sanayi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ürettiği görme engelli bireylere özel tekstil ürünleri ile ödül aldı. Dört yıl önce kurulan Ar-Ge merkezlerinde ürün ve üretim esaslı projelerin yanında sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdiklerini söyleyen Dok-San Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özdemir, görme engelli bireyler için geliştirdikleri, Barille alfabeli ve karekodlu tekstil ürünleri projelerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri’nde üçüncülük ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Denizli OSB’de faaliyet gösteren ve 24 ülkeye ihracat yapan Dok-San, proje için Denizli Altınokta Körler Derneği ile işbirliği yaptı. Görme engelli bireylerin tekstil ürünü alırken ve kullanırken yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmak üzere proje geliştiren firma, Ar-Ge merkezinde 11 kişilik ekibin 1.5 yıllık çalışması sonucu özel bir nakış teknolojisiyle İngilizce ve Türkçe Braille alfabesi baskılı havlu, bornoz ve nevresim üretti.

Havlu ve bornoza Braille alfabesi ve karekod işlendi
Ürünlerin üzerine Braille alfabesinin yanında telefon ve tabletler aracılığıyla sesli yardım verebilen karekodu da yerleştirdiklerini söyleyen Özdemir, “Görme engelli bireyler ürüne işlenen karekod ve Braille alfabesi sayesinde ürünün rengi, deseni ve kullanım talimatı gibi bilgilere ulaşabiliyor. Engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlamak için yürütülen çalışmalara Dok-San ailesi olarak katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Dünya


ETİKETLER Braille AlfabeDok-San Denizli Dokuma SanayiGörme EngelliKemal ÖzdemirSosyal SorumlulukTürkiye Erişilebilirlik Ödülleri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri