*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Görme Engelli Atlet Serkan Yıldırım 400 Metrede De Dünya Şampiyonluğuna Ulaştı



Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Serkan Yıldırım, erkekler 400 metre T12 kategorisinde altın madalya kazandı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Japonya’nın Kobe kentindeki organizasyonda yarışan Serkan, 47.47 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

YIldırım, böylece 100 metreden sonra 400 metrede de dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Kaynak: AA


Dünya Para Atletizm Şampiyonası Görme Engelli Serkan Yıldırım kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
2
Spor / Para Okçuluk Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Sevinci
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:32:59 ÖÖ »
Para Okçuluk Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Sevinci



18-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında İtalya / Roma şehrinde düzenlenen 2024 Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda W1 Açık erkekler kategorisinde yarışan tekerlekli sandalye kullanıcısı sporcu Bahattin Hekimoğlu, Bronz Madalya karşılaşmasında İtalyan rakibini 136/131 skorla geçerek Avrupa üçüncüsü oldu.

Sporcunun başarısı sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımla duyuruldu.alıntı


Bahattin Hekimoğlu İtalya Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
3
Spor / Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Geri Sayıma Geçildi: Son 100 Gün
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:31:42 ÖÖ »
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Geri Sayıma Geçildi: Son 100 Gün



Paris 2024 Paralimpik Oyunları için geri sayım başlarken, organizasyon meşalesinin yanmasına 100 gün kaldı.

Engelli sporcuların olimpiyatları olarak adlandırılan paralimpik oyunlar, Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Paris’e dünyanın dört bir yanından 4 binden fazla bedensel engelli, görme engelli ve özel sporcu, engelleri aşarak gelecek. Toplam 22 spor dalında yapılacak yarışlarda 542 madalya dağıtılacak.

Tam 100 gün sonra başlayacak Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda okçuluk, atletizm, badminton, görme engelliler futbol, bocce, kano, bisiklet, binicilik, golbol, judo, halter, kürek, atıcılık, oturarak voleybol, yüzme, masa tenisi, tekvando, triatlon, tekerlekli sandalye basketbol, eskrim, ragby, tekerlekli sandalye tenis branşlarında sporcular mücadele edecek.

Türkiye’nin kotası 57’ye yükseldi

Organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek görme engelli, bedensel engelli ve özel sporcuların sayısı organizasyon yaklaştıkça artıyor.

Şu ana kadar Golbol Kadın Milli Takımı, Görme Engelliler B1 Erkek Futbol Milli Takımı’nın yanı sıra atıcılık, masa tenisi, atletizm, okçuluk, tekvando, yüzme ve badmintonda toplam 57 milli sporcu kota aldı.

Branşların ve sporcu sayısının, temmuz ayına kadar yapılacak kota müsabakaları ve dünya sıralamasıyla daha da artması bekleniyor.

İki branşta takım olarak kota alındı

Türkiye, golbol ve futbolda takım olarak Paris 2024’e katılacak.

Son iki paralimpik şampiyonu Golbol Kadın Milli Takımı’nı 6, Görme Engelliler B1 Erkek Futbol Milli Takımı’nı ise 10 kişi temsil edecek.

En çok bedensel engelli sporcular kota aldı

Paralimik Oyunları için en çok kotayı bedensel engelli milli sporcular elde etti.

Şu ana kadar bedensel engelli 37, görme engelli 19, özel sporculardan da 1 milli isim Paris 2024 için vize aldı.

Okçuluktan 9 kota

Bireysel branşlarda şu ana kadar Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na en fazla kota alan branş okçuluk oldu.

Okçulukta 9 isim Paris 2024’e gitmeye hak kazandı. Bu branşı tekvando (8), masa tenisi (7) ve atıcılık (6) takip etti. Türk sporcular atletizmde 5, yüzmede 4, badmintonda ise 2 kota aldı.

15 madalyanın 10’unu alanlar Paris’te

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda 15 madalya alan Türkiye, bu başarıyı gösteren Golbol Kadın Milli Takımı ve 9 sporcusuyla Paris 2024 vizesini elde etti.

Tokyo’da altın madalya alan Golbol Kadın Milli Takımı ile para masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris’te unvanlarını korumaya çalışacak.

Bir önceki oyunlarda madalya alan para masa tenisçilerden Nesim Turan, Ali Öztürk, Kübra Korkut, para okçular Bahattin Hekimoğlu, Öznur Cüre, para yüzücü Sevilay Öztürk, para tekvandocu Mahmut Bozteke, para atıcı Ayşegül Pehlivanlar, Paris 2024’te de yer almaya hak kazandı.

Kaynak: AA


2024 Paris Paralimpik Oyunları Engelli Sporcular Özel Sporcu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
4
Spor / Down Sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye’yi Temsil Etmek İstiyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:29:58 ÖÖ »
Down Sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye’yi Temsil Etmek İstiyor



İskenderun’da tenis oynayıp, milli takım seçmelerinde birinci olan down sendromlu Onur Korkmaz, hedefinin Paris’te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.
HATAY’ın İskenderun ilçesinde tenis oynayıp, 2023’te milli takım seçmelerinde birinci olan down sendromlu Onur Korkmaz (20), hedefinin 8-12 Eylül’de Paris’te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.

İskenderun’da 2019’da tenise başlayıp, bu alanda ilerleyen down sendromlu Onur Korkmaz, 19 Kasım 2023’te yapılan milli takım seçmelerinde birinci oldu. Korkmaz, şimdi de Antalya’da 19-26 Mart tarihleri arasında ‘Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları’ olarak bilinen Trisome Games’e hazırlanıyor. Türk Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun ev sahipliğinde yapılacak Trisome Games’e antrenörü Selma Bilgin eşliğinde hazırlanan Korkmaz, hedefinin 8-12 Eylül’de Paris’te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi. İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Günder, “Onur, büyük bir yetenek. Aldığı başarılar İskenderun açısından gurur verici. 2019’dan beri tenis öğrencimiz. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Onur’u gönülden destekliyoruz. Tenis branşında İskenderun’da engelli olarak milli olan ilk kardeşlerimizden bir tanesi. Bu da İskenderun için gurur verici” dedi.

Kaynak: DHA


Down Sendrom Hatay Onur Korkmaz Tenis kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
5
Spor / Şanlıurfalı Engelli Basketbolcular Süper Lig’e Bir Adım Daha Yaklaştı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:28:46 ÖÖ »
Şanlıurfalı Engelli Basketbolcular Süper Lig’e Bir Adım Daha Yaklaştı



Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig B Grubu’nda sezonun tamamlanmasına bir hafta kala 11 maçta 10 galibiyet alan Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Süper Lig’e yükselme maçları oynamayı garantiledi – Şanlıurfa BESK Başkanı ve Antrenörü Veysi Fırat: “Amacımız Süper Lig’e yükselmek çünkü orası büyük takımların, daha kaliteli oyuncuların bulunduğu ve Avrupa kupalarına açılan önemli bir lig”

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig B Grubu ekiplerinden Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala 11 maçta 10 galibiyet alarak Süper Lig’e yükselme maçları oynamayı garantilemenin sevincini yaşıyor.

Şanlıurfa BESK Başkanı ve Antrenörü Veysi Fırat, son olarak başkanlığını yaptığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig takımlarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi takımından ayrıldıktan sonra 2014 yılında Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübünü kurdu.

İlk 2 yıl liglere katılmak için hazırlıklarını tamamlayan takım, 2016 yılında Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig’de mücadele etmeye başladı.

Üç yıl sonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig’e yükselen Şanlıurfa ekibi, geçen sezon da 1. Lig’e yükselmeyi başardı.

Bu sezon 1. Lig’deki ilk sezonunda başarılı sonuçlara imza atan ve şu anda 2. sırada bulanan Güneydoğu ekibi, 3 hafta önce Süper Lig play-off maçlarına katılmayı garantiledi.

“Favori olarak gösteriliyoruz”

Şanlıurfa BESK Başkanı ve Antrenörü Veysi Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun son maçında hafta sonu evlerinde ağırlayacakları lider BETA Enerji Adana Engelliler Takımı’nı yenerek grubu lider olarak tamamlamak istediklerini söyledi.

Adana maçı ile play-off maçlarına çok iyi hazırlandıklarını ve Süper Lig’e yükselmek istediklerini ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

“Amacımız Şanlıurfa’daki engellileri topluma kazandırmak, sporla tanıştırmak ve sporcu yetiştirmek. Bu anlamda çok ciddi başarılar elde ediyoruz. Pazar günü Adana maçına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz. Çünkü taraftar desteği çok önemli. Lideri kendi evimizde yenerek Süper Lig çeyrek finallerine lider olarak katılmak istiyoruz. Takımda moral motivasyon çok iyi durumda ve antrenmanlarımız harika geçiyor. Zaten favori olarak gösteriliyoruz. Bir aksilik olmazsa Süper Lig’e yükseleceğiz. Takımda bulunan 16 sporcumuzun 7’si bizim altyapımızdan gelen oyunculardan oluşuyor. Yani milli takımlara oyuncular yetiştiriyoruz. Çok oturaklı, güzel bir takımımız var. Şanlıurfa’daki engelli kardeşlerimden bu sporu sevip yapmak isteyen herkesi takıma bekliyoruz. Amacımız Süper Lig’e yükselmek çünkü orası büyük takımların, daha kaliteli oyuncuların bulunduğu ve Avrupa kupalarına açılan önemli bir lig. Şu anda bizim takımımızın sponsoru yok sağdan soldan bulduğumuz desteklerle buralara kadar geldik. Biz bu işi seviyoruz, inşallah Süper Lig’e yükselirsek hem sponsorumuz olur hem de maçlarımız canlı yayınlanır.”

“Ligde oynadığımız 11 maçın 10’nu kazanmayı başardık”

Takımın oyuncularından Bekir Solmaz ise basketbola Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi takımında başladığını ve uzun yıllar mücadele ettikten sonra sezon başında Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübüne transfer olduğunu anlattı.

Daha önceki takımında şampiyonluklar yaşadığını ve önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Solmaz, artık Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübünün başarısı için mücadele ettiğini söyledi.

Amacının şampiyon olarak yeni takımıyla da Süper Lig sevinci yaşamak istediğini aktaran Solmaz, “Kadromuz, teknik heyetimiz ve yönetimimiz çok iyi ve güzel işler yapıyoruz. Ligde oynadığımız 11 maçın 10’nu kazanmayı başardık. Adana takımına ilk maçta şanssız bir şekilde yenildik ama bu hafta sonu rakibimizi yenerek lider olarak Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Finallerin sonunda takımımızı Süper Lig’e çıkartmak istiyoruz. Bütün arkadaşlarımın ellerine, emeğine sağlık.” diye konuştu.

Takımın tek yabancı oyuncusu İranlı Abolfazl Shirinabadifarahani de 4 yıl önce bir arkadaşının aracılığıyla Şanlıurfa takımına katıldığını anlattı.

Bu sezon takımın çok iyi sonuçlar aldığını ve arkadaşlık ortamının güzel olduğunu belirten Shirinabadifarahani, tüm oyuncularda tek hedefin Süper Lig’e yükselmek olduğunu bunun için de çok çalışarak başaracaklarına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA


Engelli Basketbol Şanlıurfa Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
6
Spor / Para Atlet Hamide Doğangün Bronz Madalya Kazandı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:24:45 ÖÖ »
Para Atlet Hamide Doğangün Bronz Madalya Kazandı



Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Hamide Doğangün, kadınlar 800 metre T53 kategorisinde bronz madalya kazandı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Japonya’nın Kobe kentindeki organizasyonda yarışan Hamide, 2 dakika 10.42 saniyelik süresiyle 3’üncülüğü elde etti.

AA


Bronz Madalya Dünya Para Atletizm Şampiyonası Hamide Doğangün kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
7
Spor / İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası Antalya’da Başlıyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:23:41 ÖÖ »
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası Antalya’da Başlıyor



Antalya’nın Serik ilçesinde 20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında 13 ülkenin milli takımlarının katılımıyla düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nın lansmanı yapıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nın lansman ve basın toplantısı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif ve Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takım Kaptanı Ersin Mert katıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, “Dünyada işitme engelli sporunun en güçlü desteklendiği ve en büyük katılımla her zaman bütün branşlara katılan ülke Türkiye’dir. Bundan yaklaşık iki ay önce ülkemizde işitme engellilerin yine en büyük spor organizasyonu olan kış olimpiyatlarını Erzurum’da geçirdik. Devamında da iki yıldır programımızda olan Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nı nasip olursa Antalya ilimizde gerçekleştireceğiz. Bununla alakalı bütün hazırlık çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde tamamlandı” dedi.

20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan şampiyonanın 13 ülkenin katılımıyla büyük bir spor şölenine dönüşeceğini aktaran Başkan Kerim Vural, “Antalya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri. Tarihi ve doğal güzellikleri, misafirperver insanları ve spor etkinlikleri için ideal alt yapısıyla ünlü bir şehrimiz. Akdeniz’in incisi Antalya, sporun birleştirici gücünü en iyi şekilde yansıtacak bir ortam sunmaktadır. Misafirlerimiz sadece futbol heyecanını değil aynı zamanda bu güzel şehrin kültürel ve tarihi zenginlerini de deneyimleme fırsatı bulacak. Federasyon olarak amacımız işitme engelli sporcularımızı yeteneklerini, azimlerini sergileyebilecekleri bir platform sunmak. Aynı zamanda işitme engelli bireylerin spor yoluyla toplumsal hayata katılımını teşvik etmektir. Antalya’da gerçekleşecek olan bu şampiyona işte tam da bu anlam hizmet edecektir. Sporcularımız sadece kendi ülkelerini temsil etmeyecek, aynı zamanda dayanışma ve kardeşlik ruhunu da sahaya yansıtacaklar. Ülkemizin her ilini olimpiyat alt yapı ve imkanlarla donatan işitme engelli sporuna özel destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ve onun nezdinde geçmişteki tüm bakanlarımıza bize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Antalya halkına il ve ilçe belediye başkanlarına yerel yönetimlere bu şampiyona için sundukları destek ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şampiyonanın başarılı ve unutulmaz geçmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını aktaran Başkan Vural, “Hep birlikte 10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nın tarihine altın harflerle yazılacak anılara imza atacağımıza inanıyorum. Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Futbol Milli Takımı’mızın burada da birinciliği göğüsleyerek ülkemize kupayı bırakacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif, “Böyle bir faaliyet içerisinde bulunmak bizim için onur verici. Kendimizi çok değerli hissettik. Avrupa Şampiyonası ülkemizde düzenleniyor. Ev sahibiyiz. Tabii bu kupayı alarak ülkemizi onurlandırmak istiyoruz. Misafirperverliğimiz ön planda olmak kaydıyla sahadaki mücadelemizi şampiyonluğu hedefleyerek yapacağız. Tüm çalışmalarımız o yönde. 18 Mart itibarı ile başladığımız kamp sürecimizde artık müsabaka haftasına girdik. Amacımız 13 takımın mücadele ettiği turnuvada ilk 4’e girip olimpiyat kotası almak. Bu olimpiyat kotasını ilk 4’e girerek değil şampiyon olarak almak istiyoruz. Bütün çalışmalarımız o yönde. Birlikte başaracağız diye başladık. İnşallah 1 Haziran’da da birlikte başardık diyebiliriz. Şampiyon olmanın ayrı bir gururu var. Ülkemizin ev sahipliğini yaptığı şampiyonada şampiyonluğu niye başkalarına hediye edelim” diye konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takım Kaptanı Ersin Mert de “Kamp sürecimiz iyi geçti. Hocalarımızla birlikte planlı ve programlı şekilde turnuvaya iyi hazırlandık. Şampiyon olacağımıza takım olarak çok inanıyoruz. Ev sahibiyiz. Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. İnanıyoruz ve halkımıza şampiyonluk için söz veriyoruz” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası 20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında Serik’te gerçekleştirilecek. Turnuvaya Türkiye, Fransa, Polonya, Belçika, Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka’nın İşitme Engelliler Futbol Milli Takımları katılacak. Takımların 3 grupta mücadele edeceği şampiyonada Türkiye ilk maçında 21 Mayıs günü saat 17.00’de Serik İsmail Ogan Stadyumu’nda Fransa ile karşılaşacak.

Şampiyonada A grubunda Türkiye, Fransa, Polonya, Belçika, B grubunda Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler C grubunda Ukrayna, İtalya, Sırbistan, Danimarka yer alacak.

Kaynak: DHA


Antalya Avrupa Şampiyonası İşitme Engelliler Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
8
Spor / Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’da Favori Görülüyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:22:31 ÖÖ »
Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’da Favori Görülüyor



Fransa’da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Ampute Milli Futbol Takımı, Çorum’da hazırlıklarını sürdürüyor.

Kentteki bir otelde kampa giren ay-yıldızlılar, Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz yönetiminde, Ahlatcı Çorum FK tesislerinde her gün idman yapıyor.

Kampın ilk bölümünde kuvvet ve devamlılık çalışmalarını tamamlayan ay-yıldızlılar, taktik ağırlıklı çalışmalara başladı.

Ampute Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü Umut Can Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi 6 kamplı hazırlık süreci planladıklarını, 5. kamp için Çorum’da bulunduklarını söyledi.

En önemli kamplardan birinin Çorum’daki kamp olduğunu belirten Günay, “Çorum’un bizim açımızdan önemi, Fransa’da oynayacağımız şampiyonadaki yerle aynı rakımda. Bunun planlamasını yapmıştık. Bunun için bu ortam güzel. Gayet iyi hazırlanıyoruz.” dedi.

Sporcuların moralinin yerinde olduğunu, şampiyonaya yoğun şekilde hazırlandıklarını dile getiren Günay, “Çok şükür bir sakatlığımız şu an bulunmamakta. Şampiyonaya hazırlanıyoruz. Zaten favori ülkeyiz, favori takımız. Dünyada ampute futbol bizden soruluyor. 2024 yılında inşallah 8 Haziran’da 85 milyonla beraber kupayı kaldırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Rahmi Özcan: “Gerçekten ülkemiz ampute futbolda öncü konumunda”

Ampute Milli Futbol Takımı’nda 20. yılını doldurmaya hazırlanan kaptan Rahmi Özcan ise 20 yıldır bütün şampiyonalarda yer aldığını, 2024 Avrupa Şampiyonası’nı da görmek istediğini vurguladı.

Ampute Milli Futbol Takımı olarak bu alanda dünyada söz sahibi olduklarını dile getiren Özcan, şöyle devam etti:

“Dünyada ampute futbol bizden sorulur’ diyoruz ve her zaman hedefimiz, çıtamız yüksek. İkinci kez organizasyonda Avrupa şampiyonu olduk. Üçüncü kez düzenleniyor. Üçüncü kez tekrar şampiyon olup bunların tesadüf olmadığını, gerçekten hak ederek şampiyon olduğumuzu göstermek istiyoruz.”

Çorum’daki kampın yorucu geçtiğini anlatan Özcan, “Son kamptan bir kamp önceyiz şu an. Biraz yüklemeler var. Hocamızın nezaretinde çalışmalarımız güzel gidiyor. Bize bu desteği veren Çorum halkına, Çorum’daki devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Leblebiyi yiyip inşallah Avrupa Şampiyonası’nda gücümüzü oradan alıp şampiyon olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ampute futbola önem verildiğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

“Gerçekten ülkemiz ampute futbolda öncü konumunda. Tüm dünyada liglerin en iyi organize edildiği, en iyi milli takım şartlarının sağlandığı ülkeyiz. Bunun değerini, kıymetini büyüklerimiz sayesinde alıyoruz. Aynı desteği görmeye devam ettiğimiz sürece hem depremzedelerimizin hem trafik kazası geçiren engelli kardeşlerimizin, hem de gazi abilerimizin aramızda bulunup topluma kazandırılmasına fayda sağlamaya devam etmek istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: AA


Ampute A Milli Futbol Takımı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası Fransa kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
9
Spor / Görme Engelli Milli Sporcu, Dünya Şampiyonu Oldu
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 24, 2024, 04:21:22 ÖÖ »
Görme Engelli Milli Sporcu, Dünya Şampiyonu Oldu



Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Serkan Yıldırım, erkekler 100 metre T12 kategorisinde altın madalya kazandı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Japonya’nın Kobe kentindeki organizasyonda yarışan Serkan, 10.53 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bakan Bak tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti.

Kaynak: SporHaber7.com


Dünya Para Atletizm Şampiyonası Dünya Şampiyonu Gençlik ve Spor Bakanı Serkan Yıldırım kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
10
Görme Engelli Hilmi Uslu’nun Hedefi, Golbol Milli Takımı Formasını Giymek



Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı golbolde başarılı bir performans sergileyen 29 yaşındaki Hilmi Uslu, gönül verdiği spor dalında daha büyük başarılara imza atmak istiyor.

2024 sezonu Golbol 1. Lig 1. devre müsabakaları için Aksaray Dağılgan Kapalı Spor Salonu’nda, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü adına ter döken Uslu’ya, küçük yaşlarda aniden görme kaybı yaşayınca götürüldüğü hastanede halk arasında “tavuk karası” ya da “gece körlüğü” olarak da bilinen “retinitis pigmentosa” teşhisi konuldu.

Beden eğitimi öğretmenin tavsiyesiyle 14 yaşında başladığı golbolde birçok başarı elde eden Uslu, milli takım forması için aralıksız çalışıyor.

Başarılarıyla çevresine örnek gösterilen Uslu, 9 yıldır memurluk yapıyor.

Milli takım formasına odaklandı

Uslu, AA muhabirine, müsabakaların kendileri için çok iyi geçtiğini, oynadıkları 7 maçı da kazanarak namağlup yollarına devam ettiklerini söyledi.

Görme engelliler için olan özel bir okulda eğitim hayatına devam ederken, sporla da ilgilenmeye başladığını aktaran Uslu, “Bu hastalıkta görme yeteneği günden güne azalıyor. Şu anda görme yeteneğim yüzde 10’lara kadar düştü.” dedi.

Uslu, golbolde çok başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, “Şanlı milli takım formasını giyip, uluslararası organizasyonlarda ülkemi temsil etmek istiyorum. Şu anda 3 takım arkadaşım milli takım forması giyiyor. Maçların ardından onlarla sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Milli takım seçmelerinde yer aldım ancak bir türlü milli formayı giymek nasip olmadı.” ifadesini kullandı.

Spor yapmayı çok sevdiğine değinen Uslu, “Spor, engelleri aşmanın en büyük aktörü. Sahada kendimi çok özgür hissediyorum. Engelli bireyleri olan aileler çocuklarını bu gibi organizasyonlara göndermekten çekinmesinler.” diye konuştu.

Kaynak: AA


Golbol Hilmi Uslu Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Sayfa: [1] 2 3 ... 10