*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otizmli Jimnastikçi İkizlerin Annesi: Federasyon Çocuklarımın hakkını yedi  (Okunma sayısı 1248 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Otizmli Jimnastikçi İkizlerin Annesi: Federasyon Çocuklarımın hakkını yedi



İzmir'de Özel Sporcular Federasyonu tarafından yapılan  Jimnastik Türkiye Şampiyonası'nda ikisi de ikinci olan Erzurumlu otizmli ikizlerin annesi Nesrin Bingül, çocuklarının hakkının yendiğini ileri sürdü. Bingül, "Federasyon, kamerasız ortamda puanları verdi ve bu puanlamayı gizli tuttu. Antrenörümüzün itiraz dilekçesi vermesini de engelledi. Böylece teknik kurul başkanlığına biz dilekçe verdik" diye belirtti.

İzmir'de 27-29 Mayıs tarihleri arasında Özel Sporcular Federasyonu tarafından yapılan  Jimnastik Türkiye Şampiyonası'nda 11 yaşındaki ikizler Muhsin Murat ile Aliye Zeynep Bingül kategorilerinde ikinci oldu. Çocuklarının önceki sene gercekleşen jimnastik şampiyonasında birinci olduğunu ifade eden Nesrin Bingül, "Bu defa birinci olanlar ile çocuklarım arasında gece ile gündüz kadar fark vardı. Buna karşın birinciliklerini ellerinden aldılar" diye belirtti . Federasyonun yarışları kamerasız yaptığını ve puanlamayı gizli tuttuğunu açıklayan Nesrin Bingül, şunları anlattı: "Puanları ısrarla istememize karşın bize göstermediler. Antrenörümüze 'Seni men ederiz' dedikleri için itiraz dilekçesini veremedi. Böylece teknik kurul başkanlığına biz dilekçe verdik. İlk önce dilekçemizi itiraf etmediler ancak eşim 'Anayasal hakkımı kullanıyorum' deyince aldılar. Federasyon başkanı bana 'Otizmi kullanıyorsun' diye belirtti. 11 yıldır otizm ile mücade eden bir anne olarak bunu hiç bir zaman itiraf etmem mümkün değil. Otizm ile mücadele ediyorum aynı dönemde özel sprocular federasyonu yetkilileri ile de mücadele ediyoruz. Zeynep ile Murat dışında başka çocuğum yok. Zeynep ve Murat, Erzurum Gençlik Spor Kulubü'nün sporcuları yakında Federasyon seçimleri var. Bizim seçimlerde oyumuz yok. Seçimleri kazanabilsinler diye birincilikleri oy kullanabilen özel kulüplere verildiğini düşünüyoruz. Zeynep yarışlarda denge aleti üzerindeki takla atma hareketi ile tüm seyircilerden alkış aldı. Bütün aileler kızımın bu kadar başarılı oluşunu gözyaşları ile seyretti. Bizim itirazımız çocuklarımızın o kadar başarılı olmalarına karşın haklarının yenilmesine. Yoksa tüm engelli çocuklar bizim için çok fazla özel. Çocuklarımın emeğini kimseye yedirmeyeceğiz. Otizmli çocukların ailesi olarak tek mutluluğumuz spor. O mutluluğumuzu da göz göre göre elimizden aldılar. Yarışmaya değil sanki savaşa gittik."

03.06.2015 - DHA


Etiketler: işletmede olan halk ve belediye otobüs sayıları, bu otobüslerin trafik tescil tarihlerine göre temin yılları araçlarda rampa/asansör düzeneğinin olup olmadığı, hangi durağa gelindiğini ve hangi
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri