*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: BM: Dünyada Bir Milyardan Fazla Engelli İnsan Yaşıyor  (Okunma sayısı 2325 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
BM: Dünyada Bir Milyardan Fazla Engelli İnsan Yaşıyor
« : Aralık 11, 2013, 06:58:59 ÖÖ »
BM: Dünyada Bir Milyardan Fazla Engelli İnsan Yaşıyor



Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, "Damgalama ve kurumsallaşan dışlama dahil olmak üzere, engelli insanların toplumla kucaklaşmasının ve toplumsal yaşama katılmalarının önündeki bariyerleri mutlaka kaldırmalıyız." dedi.
 
Genel Sekreter Ban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında, eylül ayında BM Genel Kurulu'nda 'Engellilik ve Kalkınma' konulu üst düzey oturumda, BM'ye üye ülkelerin, dışlamanın sadece engellilerin üzerinde etki yaratmadığını, toplumların kalkınmasını da olumsuz etkilediğini vurguladıklarını hatırlattı. Ban, söz konusu oturumda, üye devletlerin, engellileri de kucaklayan bir kalkınma modelini hem ulusal hem uluslararası seviyede destekleyeceklerine dair taahhütlerini yinelediklerini belirtti. Ban, "Birleşmiş Milletler sistemi bu çabalara destek olmaya devam edecek. Altyapının ve hizmetlerin herkesi kucaklayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için daha fazla çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.
 
BM ERİŞEBİLİRLİK MERKEZİ AÇILIYOR
 
Bu bağlamda, engelli insanlara uygun ortamı sağlayarak, onların hakları ve ilgi alanlarını etkileyen süreçlerde anlamlı bir şekilde söz hakkına sahip olmalarının garanti altına alınmasının gerektiğini vurgulayan Ban, "Bu amaca yönelik olarak BM Genel Merkezi'nde bir BM Erişebilirlik Merkezi açıyoruz. BM sistemini ve ortaklarımızı bu yeni girişim doğrultusunda hareket etmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.
 
Dünya Engelliler Günü'nde hükümetleri, BM kuruluşlarını, iş dünyasını ve sivil toplumu bariyerleri yıkarak tüm engelli insanlar için fırsat kapılarını açmaya davet eden Ban, "Gelin, herkesi kucaklayan bir toplumu birlikte inşa edelim." çağrısında bulundu.
 
02.12.2013 - Cihan


Anahtar Kelimeler : Bir reklam görürsün, Hayal edersin, Sayfayı beğenirsin Hevesin Kaçar,, Sonra"Bizdevariz.Net"i görürsün, Çok beğenirsin, Kolay alışırsın, Zor vazgeçersin ;)