*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TİKA'dan Gürcistanlı Engellilere Sosyal Destek  (Okunma sayısı 2024 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TİKA'dan Gürcistanlı Engellilere Sosyal Destek
« : Eylül 22, 2013, 04:31:32 ÖÖ »
TİKA'dan Gürcistanlı Engellilere Sosyal Destek



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te engelli çocuklara hizmet verecek AİSİ Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'nin tadilatını ve mini sera yapımını tamamlayarak hizmete açtı.
 
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, engelli çocuk ve yetişkinlere hizmet vermek amacıyla 2004 yılında kurulan AİSİ Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'ne ait 2 binanın tadilatı, ilave kat ve mini sera yapımının bir yıl içerisinde tamamlandığı belirtildi. Merkezin, 5-12 yaş aralığındaki engelli çocukların kamu okullarında özel eğitim alabilmeleri için hazırlandığı ve 12-18 yaşlarındaki gençlerin mesleki eğitim görmelerine yönelik teknik donanımların kurulduğu vurgulandı. Merkezin, ilerleyen yıllarda engellilere istihdam sağlanması için 18 yaşı ve üzerindeki gençlerin uygulamalı mesleki eğitim görmelerini de hedeflediği bildirildi.
 
İlk yıllarda 30 kişiye hizmet verecek merkez, öğrenci sayısını iki kat artırarak çalışmalarına devam edecek. Psikoloğun yanı sıra tiyatro, müzik, basım ve nakış öğretmenlerinin eğitim verdiği merkezde, tıbbi ve sosyal rehabilitasyon, özel beden eğitimi ve istihdam öncesi mesleki dersler de yer alıyor.
 
Engelli çocukların sebze üretimi yapabilmeleri için merkezin bahçesinde mini uygulama serası inşa edilirken, 3 ayda tamamlanan mini seranın engelli çocuklara ileride istihdam edilebilmeleri için gereken bilgileri kazandırmayı hedefliyor.
 
 
17.09.2013 - AA