*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bisikletinizi elektriklemeye ne dersiniz?  (Okunma sayısı 2627 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bisikletinizi elektriklemeye ne dersiniz?
« : Kasım 18, 2013, 12:12:15 ÖS »
Bisikletinizi elektriklemeye ne dersiniz?



Teknolojinin her alanında testlerimiz devam ediyor. Bu seferki testimiz, bisiklet tutkunları için...

Özellikle büyük şehirlerde trafik çok büyük bir problem. Bu problemi çözmenin en kolay yolu ise bisiklet gibi hem ucuz, hem pratik hem de sağlıklı bir ulaşım aracı kullanmak. Avrupa'nın birçok kentinde ana ulaşım aracı olarak kabul edilen bisiklet ülkemizde ne yazık ki yolların yetersizliği ve doğa koşulları nedeniyle hakkıyla kullanılamıyor. CHIP Online olarak bu konuda ne yaparız diye merak ettik ve elektrikli bisiklet dönüşüm kitlerini "kendi üstümüzde" test etmeye karar verdik.

Bu test videomuzda yokuşlarda zorlananlar için sıradan bir bisikletin elektrikli bisiklete nasıl dönüştürülebileceğini izleyeceksiniz. Elektrikli bisiklet dönüşüm kitleri konusunda bir uzman olan Turgut Bozüyük gözetiminde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm ve video boyunca sizlere sunduğumuz faydalı bilgiler sayesinde elektrikli bisikletler konusunda kafanızda oluşması muhtemel tüm soruların yanıtlarını alabileceksiniz.

Turat Motor firma sahibi Turgut Bozüyük elektrikli bisikletler konusunda en sık sorulan soruları yanıtlıyor:

 Elektik dönüşüm kitleri tüm bisikletlere takılabilir mi?

Elektrik kitlerimiz 20 jant ile 28 jant arasındaki tüm bisikletlere uygulanabilir. Tercih edilecek akü tipi ile bisikletinizin kadro yapısına uygun estetiği elde etmeniz mümkün. Greenline markalı elektrik kitlerimiz hem pedal asistanı ile pedal çevrildiğinde devreye giren özelliğe, hem de sadece buton sayesinde güç aktarmak üzere tercih yapabileceğiniz özelliğe sahiptir.

Elektrikli bisikletler pedal çevirirken şarj oluyorlar mı?

Pedal çevirirken yada tekerlek dönerken şarj olabilme durumu çok mantıklı bir durum değildir. Zira saatte 1,2ah ile şarj olabilen 7-10 amperlik lithium akülerin full şarj için ihtiyaç duyacağı süre 5-7 saat arasındadır. Bu durumda saatte 25 km sabit hız ile bu kadar bir süre pedal çevirmeniz halinde ancak akünüzü şarj etmeniz mümkün görünmektedir. Oysa temel amacı trekking ya da tour olmayan bu kadro yapısındaki bisikletler ile bu mesafeleri yapmanız hayli güçtür. Kaldı ki bu performansınız var ise elektrikli bisiklete ihtiyacınızın olmadığını düşünmek icap eder.

Pedal asistanı nedir?

pedal asistanı iki temel fonksiyona katkı sağlar:

1. Bataryanın şarjından daha uzun süre yararlanırsınız.

2. Bisikletinizin bisiklet özelliklerini kullanarak spor yapma imkânınındın sizi mahrum etmez. Yani bir yandan pedal çevirip bisikletinize binersiniz, bir yandan da fazla yorulmadan 10 dereceye kadar eğimli yolda yokuş tırmanabilirsiniz


Kaynak chip.com.tr ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : uzunca süre pişirilmelidir. Çok yüksek sıcaklık, et proteinlerini katılaştırarak, etin suyunun Malülen Emeklilik Özürlü Kimlik Kartı Diyaliz Hemşireleri  Diyaliz Hemşireleri Derneği Edited by öMeR melleseferi  kayseri melikgazi belsin