*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme ve İşitme Engelli Digiturk Üyelerine Film Keyfi  (Okunma sayısı 1847 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme ve İşitme Engelli Digiturk Üyelerine Film Keyfi
« : Eylül 20, 2013, 03:00:00 ÖS »
Görme ve İşitme Engelli Digiturk Üyelerine Film Keyfi



Türkiye’nin ilk ve lider dijital yayın platformu Digiturk, 1 Eylül’den itibaren başlayacak sesli betimleme, yazılı betimleme ve işaret dili seçenekleri ile görme ve işitme engelli Digiturk üyelerine daha kaliteli film keyfi sunmayı amaçlıyor.
 
1 Eylül 2013 tarihinden itibaren Digiturk platformunda yer alan Movimax Premier’de başlayacak görme ve işitme engelliler için daha kaliteli ve keyifli film izleme deneyimi yaşatmayı hedefleyen uygulama ile izleyicilere fazladan ses, alt yazı ve işaret dili seçenekleri sunulacak. Başlangıç için yalnızca Moviemax Premier’de ‘Pazar Kapalı Gişe’ filmlerinde uygulanacak Sesli/Yazlı Betimleme ve İşaret Dili uygulamasının kısa süre içinde diğer sinema kanallarında ve daha yaygın şekilde uygulanması planlanıyor.
 
Silah ve Patlama Sesi de Betimlenecek
 
Uygulama kapsamında görme engelli izleyiciler için açılacak ses kanalı ile yayınla eş zamanlı betimlemeler sunulacak. İşitme engelli izleyiciler içinse fazladan altyazı kanalı açılarak, silah ya da patlama sesi gibi dış sesler, yayınla eşzamanlı olarak betimlenecek. Ayrıca okuma-yazma bilmeyen işitme engelliler için yayınlanan filmlerin ‘İşaret Dili’ anlatımlı versiyonları yayının hemen ardından Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde platformuna eklenecek ve ‘Seç İzle’ seçeneği ile işaret dili eşliğinde izlenebilecek.
 
Digiturk İçerik Direktörü Esra Özaral, sesli ve yazılı betimleme ile işaret dili seçeneklerinin eklenmesinin görme ve işitme engelli izleyicilerin filmleri daha kaliteli ve keyifli izlemelerini sağlayacağını belirterek, “Teknoloji günlük yaşamımızda pek çok şeyi hızla değiştiriyor. Televizyon izleme davranışı da bu büyük değişim içinde en fazla göze çarpan aktivitelerden biri. Günümüzde teknolojinin izleyiciye sunduğu özgürlükler bizim yeni fikirleri ve uygulamaları hayata geçirmemizde önemli bir rol oynuyor. Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde uygulaması tüm Digiturk üyelerine izleyicilere bu olanağı sağlıyor. Böylece daha özgür ve kaliteli bir televizyon izleme deneyimi ortaya çıkıyor. Teknolojiden görme ve işitme engelli üyelerimizin de en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için onların film izleme keyfini artıracak yeni bir çözüm geliştirmek istedik. Bu amaçla ‘sesli ve yazılı betimleme ve işaret dili’ seçenekleri ile yayınlanan filmleri onlar için kavranması daha kolay hale getirmeyi hedefledik. Bu uygulama, öncelikle Moviemax Premier kanalında ‘Pazar Gişe Filmleri’ kuşağında başlayacak ve zamanla diğer kanallarda ve programlarda yaygınlaşacak. Digiturk olarak mevcut teknolojik altyapımızı ve içerik çeşitliliğimizi de sürekli geliştirerek izleyicilerimize zaman ve mekandan bağımsız bir televizyon izleme deneyimi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
 
 
08.09.2013 - gercekgundem.com