*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Diyaliz Hastaları Bilgilendirildi  (Okunma sayısı 2158 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Diyaliz Hastaları Bilgilendirildi
« : Eylül 29, 2013, 07:55:48 ÖÖ »
Diyaliz Hastaları Bilgilendirildi



Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Diyaliz merkezi hastaları kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdiler.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kapaklı beldesinde Diyaliz merkezi hastaları kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdiler.

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi, hastalarına eğitim ve bilgilendirme programı düzenledi. Business Otel'de düzenlenen programa Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi Sorumlu hekimleri Nur Tuhulu, Osman Tuhulu, hekimler, hastalar ile yakınları katıldı. Gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Osman Tuhulu "Bizler Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi'nde bulunan 65 hastamızla birlikte yaşamayı ve paylaşmayı öğrendik. Her ne kadar burada tanışmak için toplansak da görevimiz gereği sağlık sorunlarımıza da dikkat etmek gerekiyor. Size bu güzel gecede beslenme ve diyet konusunda dikkat edilecek konular hakkında katkıda olma düşüncesindeyiz" dedi.

Program gereği bilgi amaçlı sunum gerçekleştiren Diyetisyen Nazmiye Mirza Seymen, diyalizin bir yaşam biçimi olduğunu, buna alışmak için de belli bazı kurallara uyulması gerektiğini ifade ederek, "Su ve tuz hayatımızda çok önemli iki maddedir. Bu konuda küçük kısıtlamalarımız vardır. Çünkü diyaliz hastaları aslında vücuttan fazla sıvı kaybettiğini düşünüyoruz. Sadece günlük sıvı ihtiyacımız bir litre olmalıdır. Ama bunun tamamını su olarak almıyoruz. Susuzluk hissi ile baş etmek için tuzlu yemeyin, yazın gölge ve serin yerleri tercih edin. Günlük veya haftalık suyunuzu ölçünüz. Küçük bardak veya fincan kullanarak, içtiğiniz suyu kayıt edebilirsiniz. Yazık sık duş alarak, ağzınızı limonlu su ile çalkalayabilirsiniz. İlaçlarınızı yemek arasında içtiğiniz su ile içerek, sakız çiğneyiniz ve kışın soba ve kalorifer üzerine su koyunuz" diye konuştu.

Susuzluk çekmemek adına yapılması gerekenlerden de bahseden Mirza Seymen, "Salamura yiyecekler, turşu, tuzlu peynir, zeytin, hazır çorba, cips, tuzlu kuruyemiş aşırı tuz içerirler. Bu besinler lütfen kaçınınız. Bu yiyecekleri yediğiniz zaman harareti artırır ve fazla su içmenize neden olurlar. Fazla su tüketilmesi sonucunda ise tansiyon düşmesi, kalp yetmezliği ve halsizlik sorunları ortaya çıkıyor. Vücudumuzda su ihtiyacını her zaman hissedersiniz. Kızartılmış yiyecekler yediğiniz zaman su ihtiyacınız artar" şeklinde konuştu. Sunumun tamamlanmasının ardından programa katılan davetliler yemek yerken, hastalar ve hekimler çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.TEKİRDAĞ


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler :evde iş imkanı ilan - evde iş imkanı istanbul - evde iş imkanları - evde iş yapmak istiyorum - evde iş yapmak istiyorum - evde para kazandıran işler - evde para kazanmanın yolları - evde yapılabilecek işler - evde yapılacak işler - evde ek iş - evde ekiş arıyorum - evde iş - evde iş imkanları - evde iş arıyorum - evde iş imkanı arayanlar - evde iş imkanı ilan - evde iş imkanları - evde iş yapmak istiyorum - evden çalışma - evden ek iş - evden ekiş - evden