*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Giresun’da 20 Engelli İzcilik Kampına Katıldı  (Okunma sayısı 2043 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Giresun’da 20 Engelli İzcilik Kampına Katıldı
« : Eylül 26, 2014, 01:57:57 ÖS »
Giresun’da 20 Engelli İzcilik Kampına Katıldı



“Engelsiz Turizmde Örnek Model: Giresun” isimli proje kapsamında 20 engelli ve 20 engelsiz bireyle birlikte İzcilik Kampı, Tabiat Parkları Gezi Programı ve Sportif Olta Balıkçılığı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, EDES kapsamında Giresun Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan proje kapsamında engelliler güzel vakitler geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Giresun Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan proje kapsamında engelliler güzel vakitler geçirdi.

İzcilik faaliyetlerinde engelli izcilere çadır kurma ve çadırda yaşama, tulum kullanma, düğüm atma, telsiz kullanma, kişisel bakım, yürüyüş teknikleri, oryantiring, ateş yakma çeşitleri, izci marşları ve doğada hayatta kalma teknikleri gibi birçok konuda izcilik eğitimleri verildi.

Engelli ve engelsiz bireylerimiz için engelsiz turizm gezileri ve bu gezilerde psiko-sosyal rehabilitasyon seansları gerçekleştirildi.

Projeye; Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarından Psikolog Hilal İşci ve Çocuk Gelişim Uzmanı Funda Çiçek katılmış olup engelli ve engelsiz bireylere psikolojik açıdan destek sağlandı. Çocuklara içinde bulundukları olumlu-olumsuz durumlarda sorunlarını çözme konusunda yardımcı olunarak sosyal uyumlarını geliştirmelerine katkı sağlandı.

Programa katılan Çocuk Gelişim Uzmanı Funda Çiçek: “Etkinlikler süresince çocuklar ile problem durumları ve içinde yaşadıkları süreçte karşılaştıkları sorunlar hakkında sohbetler edildi ve tavsiyelerde bulunuldu. Projenin hedef grubu engelli bireyler olmasına rağmen ergin izciler içinde bulunan ve özel hayatı ve kendisi ile ilgili problemler yaşayan bireylerin de sorunlarına çözüm bulabildiler. Engelli bireylerin okul haricinde normal bireyler ile farklı etkinliklerde kaynaşma sağlamaları ve bu tür faaliyetlerin arttırılması onlar için çok faydalı olacaktır” dedi.

17.09.2014 - giresungazete.net


Anahtar Kelimeler : " Kimileri için bir hiçken... başkası için her şeysin... her şey olmak istersen organlarını bağışlıyorsun....