*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Alanya Türkiye’nin E.N.A.T. Üyesi İlk Şehir Oldu  (Okunma sayısı 2418 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Alanya Türkiye’nin E.N.A.T. Üyesi İlk Şehir Oldu
« : Ekim 11, 2013, 02:45:29 ÖÖ »
Alanya Türkiye’nin E.N.A.T. Üyesi İlk Şehir Oldu



Alanya Belediyesi tarafından 2003 yılında başlatılan Engelsiz Turizm çalışmaları neticesinde 2011 yılında T.C. Kültür Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Altid ve Altso’nun katılımı ile Engelsiz Turizm Kenti Alanya Protokolü’nü imzalayarak Türkiye’nin örnek engelsiz turizm destinasyonu olma yolunda önemli bir adım atan Alanya bir ilke daha imza atarak E.N.A.T.’a üye olan Türkiye’deki ilk şehir oldu.
 
E.N.A.T. (European Netwok for Accessible Tourism) ’’ Avrupa Erişilebilir Turizm Ağı’’ Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmekte olup bu konuda çalışmalar yürüten profesyonelleri bir araya getirmektedir. E.N.A.T. Genel Müdürü Ivor Ambrose şöyle konuştu; "Alanya şehrini bir E.N.A.T. üyesi olarak görmek bizim için büyük bir mutluluktur. Aslında, Alanya E.N.A.T. üyesi olan ilk Türk şehridir ve bizler bu şehri bütün ziyaretçiler için erişilebilir bir tatil merkezi haline getirmek için şehirle güçlü bir iş birliği yapma konusunda sabırsızlanıyoruz. Bizler turizmde önder pozisyonda bulunan Türkiye’den daha çok üyeyi de aramızda görmeyi umuyoruz. E.N.A.T. üyeleri diğer erişilebilir turizm merkezleri ile, tur operatörleri ile, seyahat acenteleri ile ve bu değer zinciri içerisinde olan tüm sağlayıcılar ile olan bağlantıdan faydalanırlar. Bizler bütün turizm ve seyahat alanlarının engelli bireylere, yaşlılara, ailelere ve iyi ulaşıma ihtiyaç duyan tüm ziyaretçilere pazarlanması ile ilgili uzmanlığımızı sunar ve tavsiyelerde bulunuruz.
 
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu yaptığı açıklamada gerek kent içi sosyal alanlar gerekse de plajlarda yaptığımız çalışmalara ek olarak otelleri sürecin içerisine dâhil ederek engelsiz oda sayısında artış sağladık, Engelsiz Turizm yol haritası içerisinde bulunan iyi uygulamaların arttırılması için çalışmalarımız devam edecek olup, tarihi mekânlara erişilebilirlik sağlanması da ilerleyen dönemlerde önceliklerimiz arasında olacaktır.
 
Başkan Sipahioğlu; E.N.A.T. üyeliğinin tüm Avrupa’da faaliyet gösteren turizm ve seyahat acentelerinin Engelsiz Alanya hakkında bilgi edinmeleri açısından önemli bir fayda sağlayacağını ve Engelsiz Turizm’de ilerleyen yıllarda seçkin destinasyonlar arasında girmesi noktasında önemli katkı sağlayacağını belirtti. - herkesicinalanya.org


Etiketler : Kayseri engelliler ve aileleri  dernegi kayseri engelliler derneği derinliğine araştırıldığı zaman psikolojik ezikliği eklenince mağduriyetleri daha da artmaktadır. ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KAYSERİ ALİ DUMLUPINAR haberdar olamadıkları için fırsat eşitliği haklarını kaybetmektedirler. Buna birde sınavlar esnasında eğitim düzeylerinin yetersiz oluşu nedeniyle peşin yenilginin