*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Konak Günleri Kapsamında Müzelere Özel Gezi  (Okunma sayısı 1543 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Konak Günleri Kapsamında Müzelere Özel Gezi
« : Haziran 11, 2016, 06:56:37 ÖÖ »
Engelsiz Konak Günleri Kapsamında Müzelere Özel Gezi



Engelsiz Konak Günleri kapsamında down sendromlu, görme ve işitme engelli çocuklar merak ettikleri müzeleri gezme şansı buldu; engellerin kalktığı gezide çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

KONAK Belediyesi'nin butik müzeleri Engelliler Haftası'nda özel misafirlerini ağırladı. Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin Radyo ve Demokrasi Müzesi gezisine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. Öğrenciler, nostaljik radyolara dokunarak keşfetti. Radyonun icadından, nasıl çalıştığına kadar müze yetkililerinden bilgi alan görme engelli çocuklar, müzede Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku'nu, Zeki Müren'in sesinden ise tekerleme dinleme şansı da buldu. Gezi sonunda görme engelli öğrencilere Başkan Pekdaş tarafından içinde beş farklı radyo tiyatrosunun yer aldığı Mp3 çalar hediye edildi.

Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencileri de önce Mask ve Neşe ve Karikatür Miizesi'ni gezdi. Mask Müzesi'nde sergilenen birbirinden ilginç masklar hakkında bilgi alan öğrencilerin işaret dili tercümanlığını Öğretmenleri Deren Kaya üstlendi.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Keyifli gezinin ardından Neşe ve Karikatür Müzesi'ne geçen öğrenciler burada da sessiz sinemanın unutulmaz oyuncusu Charlie Chaplin'in Sirk adlı filmini izledi. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin misafirleri ise Zihni Üstün Ortaokulu öğrencileriydi. Öğretmenleri ile müzeyi gezen öğrenciler sergilenen birbirinden güzel oyuncağı yakından gördü. Çocuklar güne özel olarak oyuncaklarla oynama şansı da buldu. Hacivat ve Karagöz oyununu da izleme şansı da bulan çocuklar eğlenceye doydu.

17.05.2016 - 9 Eylül Gazetesi