*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ortopedik Engelli Halime, Azmiyle Spor Uzmanı Oldu  (Okunma sayısı 202 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Ortopedik Engelli Halime, Azmiyle Spor Uzmanı Oldu
« : Eylül 06, 2022, 01:26:27 ÖS »
Ortopedik Engelli Halime, Azmiyle Spor Uzmanı Oldu



Aksaray’da akraba evliliğinden dolayı doğuştan kalça çıkıklığı nedeni ile ortopedik engeli bulunan Halime Yıldız (42), 36 yaşında tatilde arkadaşlarının tavsiyesi ile başladığı para badminton ile hayatı değişti.

Yıldız, “Hayalini bile kuramayacağım Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ni kazandım. Millilik sayesinde Aksaray Spor il Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak atandım. Spora başlamadan önce çok fazla ağrı kesici kullanıyordum. Spor sayesinde ağrılarımdan kurtuldum. Babam spor yapmamı istemiyordu. Dünya 3’üncülüğü madalyamı götürdüğümde ‘bu ne ki?’ dedi. Bu sözüne karşı kendime koyduğum hedef ise birincilik” dedi.

Aksaray’da yaşayan ve akraba evliliğinden dolayı doğuştan kalça çıkıklığı nedeni ile ortopedik engelli Halime Yıldız, bir arkadaşının kendisini engelli sporcularla tanıştırmasıyla spora başladı.

Atletizm branşında ilk derecelerini elde eden Yıldız, daha sonra badmintona yöneldi. 2016 yılında uluslararası bir turnuvada milli sporcu olarak ter döktü. Yıldız, “15 turnuvaya katıldım birinden madalyasız döndüm. Hepsinden en az 1, en fazla 3 madalya ile döndüm. Dünya 3’üncülüğüm Kasım ayında inşallah birincilik olacak. Bunun dışında 3 tane uluslararası düzeyde birinciliğim, ikinciliğim ve 3 tanede üçüncülüğüm var” dedi.

“Babamın Spor Yapma Demesine Rağmen Vazgeçmedim”

Babasının kendisine sık sık sporu bırakmasını söylediğini ifade eden Yıldız, “Badminton oynadığım zamanlar ciddi anlamda enerji veriyor. O günüm mutlu geçiyor, etrafa gülücükler dağıtıyorum.

Babam daha çok sakatlanacağımı düşünerek spor yapmamı istemiyor. Ben babamı bu konuda dinlemeyip devam ediyorum. Ben de onu kırmadan, sakatlanmadan spor yapılabileceğini kendisine göstermeye çalışıyorum. Babama dünya üçüncülüğü şampiyonluk madalyamı götürdüğümde ‘Bu ne ki?’ dedi. O yüzden şu anki hedefim birincilik madalyasını kazanmak ve kendisine götürüp gönlünü almak.

Akraba evliliğinden kaynaklı doğuştan engelliyim. Benim doğuştan kalça çıkıklığı problemim var ve sağ bacakta kas kaybım var. Bundan dolayı SL-3 kadınlar kategorisinde yarışıyorum. Türkiye’de şu anda bu kategoride yarışan tek kadınım. Uluslararası seviyede Dünyada üçüncü sıradayım. 2019’daki dünya şampiyonluğunda üçüncü oldum. Şu anda 2024 Paris Olimpiyatlarına hazırlıyorum” dedi.

“Dünya Birinciliği İstiyorum”

Yıldız, “Spor sayesinde hayatım değişti. Hayalini bile kuramayacağım Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandım. Millilik sayesinde şu anda Aksaray Spor il Müdürlüğünde spor uzmanı olarak atandım. Spora başlamadan önce çok fazla ağrı kesici kullanıyordum. Şimdi çok nadir kullanıyorum. Spor bana sadece sosyal çevre olarak değil, beden ve ruh sağlığı açısından da ciddi bir fayda sağladı. Dünya şampiyonluğundaki üçüncülüğü 1-6 Kasım 2022 tarihi dünya şampiyonluğunda birincilik alarak taçlandırmak istiyorum.

2022 Mayıs ayında Bahreyn’de uluslararası bir turnuva vardı. Burada altın madalya aldım. Orada yaşadığım heyecan gerçekten çok farklıydı. Türk bayrağınızı omuzunuza atıp koşmak, o gururu yaşamak, rakiplerinizi yenerek o birincilik kürsüsüne çıkmak çok farklı bir deneyimdi. Bunu Dünya, Avrupa ve Olimpiyatlarında da taçlandırmak istiyorum” dedi.

Halime’nin antrenörü Havva Altındağ ise “Badminton Halime’ye çok şey kattı. Üniversite hayatına girmesini sağladı. Gazi Üniversitesinde Beden Eğitimi bölümünde okudu. Bundan sonraki süreçte spor sayesinde devletten burs kazandı. İlk derecesini 2019 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonluğunda 3’üncülük elde ederek aldı. 2022 yılında Tokyo’da tekrar bir dünya şampiyonası var. Şuan ki hedefi dünya birinciliğini elde etmek. Bunu elde etmesi dahilinde zaten olimpiyatta da bu dereceye yakın bir derece alacağının bir kanıtı olacak çünkü dünya şampiyonası olimpiyatın bir arifesi gibi olacak. Burada aldığı derecenin muhtemelen orada aldığı derce ile ödüllendireceğini düşünüyoruz” dedi.

DHA


ETİKETLER Akraba EvliliğiAksarayEngelli SporcuOrtopedik EngelliPara BadmintonSpor Uzmanı Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri