*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Denizli Valiliği Engelli Turizmi Toplantısı Yaptı  (Okunma sayısı 1749 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Denizli Valiliği Engelli Turizmi Toplantısı Yaptı
« : Haziran 11, 2014, 05:11:05 ÖS »
Denizli Valiliği Engelli Turizmi Toplantısı Yaptı



Denizli Valiliği tarafından sürdürülen, engellilerin turizm tesislerinden daha verimli faydalanmasına yönelik ACAD2 adlı projenin ikinci basamak toplantısı Polonya'nın Krakow kentinde yapıldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan ve 24 ay sürecek olan ACAD2 projesinin Polonya Krakow'da yapılan ikinci toplantısında, ilk toplantıda alman kararların uygulama süreçleri değerlendirildi. Toplantıya, Polonya Foundation Institute For Regional Development (FIRR) ev sahipliği yaptı.

Turizm personeline eğitim Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Birçok alanda öncülük yapan Denizli, engelli turizminde yapılacak bu proje ile de bir ilki gerçekleştirmektedir. Turizm sektöründe çalışan personele, engellilerin daha iyi hizmet almaları amacıyla verilecek eğitim ile engellilerin ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Proje, ülke çapında örnek olacak ve daha sonra diğer illere de yaygınlaştırılacaktır" dedi. Denizli Valiliği'nin koordinasyonunda yapılan toplantıya Türkiye'den Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Tripolis Otel, İstanbul Süleyman Şah Üniversitesi temsilcileri katıldı. Toplantının diğer katılımcıları Belçika'dan PhoenixKM ve Bulgaristan'dan ise Interprojects isimli proje ortağı kurumlar oldu.

'Engellilerin İhtiyaçları' konulu anket çalışması, proje logosu ve web sayfası hakkında yapılan çalışmalar üzerinde duruldu. Proje tanıtım çalışmalarının değerlendirildiği toplantının ana temasını ise otel ve lokanta personeline verilecek eğitim müfredatının belirlenmesi oluşturdu.

Bu alanda Türkiye'de ilk olan projenin web sayfası www.tourism4all.eu şeklinde oluşturuldu. Denizli'deki yerel yöneticiler, turizm tesislerindeki yöneticiler ve personelin görüşlerine başvuruldu. Projenin bir sonraki toplantısının, Eylül ayında Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde yapılmasına karar verildi.

29.04.2014 - Milliyet


Anahtar Kelimeler : matematikle ilgili bulmacalar metafizik olaylar metinlerin sınıflandırılması